Lucrările pe Autostrada A0 – Lotul 2 Nord sunt într-un stadiu avansat, anunță Sorin Grindeanu. Dacă se păstrează acest ritm, ar putea fi gata înainte de termen

11 apr. 2023
424 Afișari
Lucrările pe Autostrada A0 - Lotul 2 Nord sunt într-un stadiu avansat, anunță Sorin Grindeanu. Dacă se păstrează acest ritm, ar putea fi gata înainte de termen
Lucrările pe Autostrada A0 - Lotul 2 Nord sunt într-un stadiu avansat, anunță Sorin Grindeanu. Dacă se păstrează acest ritm, ar putea fi gata înainte de termen. Sursa foto: captură YouTube/ Construim Romania

Prezent pe șantier, ministrul Transporturilor a transmis că lucrările pe Autostrada A0 – Lotul 2 Nord sunt într-un stadiu avansat. Sorin Grindeanu a declarat că, dacă se păstrează acest ritm, ar putea fi dat în folosință cu un an mai devreme.

Autostrada A0 – Lotul 2 Nord: Lucrările sunt într-un stadiu avansat

Lucrările pe șantierul Lotului 2 din A0 Nord sunt într-un stadiu avansat. Antreprenorul român are o mobilizare exemplară! În acest ritm, graficul asumat prin contract, respectiv anul 2024, va putea fi devansat, a declarat Sorin Grindeanu într-o postare pe Facebook.

Lotul 2 al Autostrăzii A0 Nord ar putea fi gata chiar în vara acestui an. Ministrul Transporturilor a venit pe șantier să verifice lucrările și a declarat că acestea vor fi finalizate cu aproape un an înainte de termen.

Ordinul de începere al lucrărilor s-a dat pe 16 august 2022, iar în total, ar fi 97 de zile lucrate pe acest șantier. În prezent, stadiul lucrărilor a ajuns la 51-52%, iar Sorin Grindeanu spune că este „un progres extraordinar de bun”.

Termenul de finalizare ar fi undeva în vara anului viitor, dar după toate discuțiile pe care le-am avut și cu constructorul și cu colegii mei de la CNAIR, probabil în această vară, undeva în luna august, deci undeva cu un an înainte, va fi dat în circulație acest slot, având o lungime de aproximativ 19 kilometri și care în mare, pentru că sunt vreo doi kilometri și după DN 1, ar urma să facă legătura între DN1 și DN2, a declarat ministrul Transporturilor.

Grindeanu își dorește ca această bucată de autostradă să fie folosită la capacitate maximă

Descărcarea pentru DN2, pentru că este prevăzută o descărcare în zona comunei Ștefănești, eu aș dori ca această descărcare să se facă pentru legătura directă dintre DN1 și DN2, astfel încât să poată să fie folosită la capacitate maximă această bucată de autostradă, odată cu această vară, a explicat Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a subliniat, încă o dată, că Lotul 2 Nord al Autostrăzii A0 va fi gata cu un an mai devreme față de termenul asumat în contract.

Cookies