LA MINE-N CARTIER

Lucrările la reţelele edilitare împiedică finalizarea Pasajului Piaţa Sudului

Cea mai scumpă lucrare de infrastructură din Bucureşti realizată cu fonduri europene – Pasajul Piaţa Sudului – întâmpină noi probleme, scrie adevarul.ro.

„La Pasajul de Piaţa Sudului avem ceva probleme legate de reţelele edilitare pe care le-am găsit acolo. Au fost discutate, termenul pentru finalizarea pasajului este sfârşitul lunii decembrie. Noi sperăm să terminăm”, a spus, pentru Adevărul, Ion Dedu, şeful Direcţiei de Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei.

Pasajul Piaţa Sudului, cel mai mare proiect rutier din sudul Capitalei, realizat în proporţie de 15% 

Întreaga lucrare de infrastructură presupune, de asemenea, realizarea a patru pasaje pietonale în intersecţie, pe direcţia Strada Niţu Vasile – Calea Văcăreşti, de o parte şi de alta a pasajului rutier, dar şi către staţiile de tramvai. Totodată, din lucrarea de infrastructură face parte şi realizarea unei legături pietonale printr-un pasaj subteran între staţia de metrou Piaţa Sudului şi peroanele staţiei de tramvai aflate pe Şoseaua Olteniţei.

CITEȘTE ȘI: Sorin Oprescu vrea tren suspendat, care să lege Aeroportul Otopeni de Stadionul National Arena

Primăria Capitalei a demarat în luna iulie lucrările la pasajul subteran de la Piaţa Sudului, o lucrare prin care se va asigura fluidizarea traficului in Capitala, atat pe directia inelului principal de circulatie, cat si pe arterele adiacente inelului median. Astfel, incepand cu data de 08 iulie 2014, dupa ora 10.00, se va restricţiona partial circulatia rutieră pe Calea Vacaresti, intre str. Martisor si Sos. Oltenitei. Pentru executia lucrarii, pe Calea Vacaresti, in perimetrul mentionat, se va devia traficul rutier, asigurandu-se trei benzi de circulatie pe sensul catre sos. Oltenitei si doua benzi de circulatie pe sensul spre bd. Tineretului (fata de trei benzi pe sens, existente in prezent). 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button