Lucrările la rețeaua de termoficare în zona Șos. Olteniței – Bd. Constantin Brâncoveanu sunt în grafic, anunță Nicușor Dan

24 oct. 2022
3044 Afișari
Lucrările la rețeaua de termoficare în zona Șos. Olteniței - Bd. Constantin Brâncoveanu sunt în grafic, anunță Nicușor Dan
Lucrările la rețeaua de termoficare în zona Șos. Olteniței - Bd. Constantin Brâncoveanu sunt în grafic, anunță Nicușor Dan. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, transmite că lucrările la rețeaua de termoficare în zona Șoseaua Olteniței – Bulevardul Constantin Brâncoveanu „sunt în grafic”. Lucrările au fost demarate anul acesta, în luna mai.

Nicușor Dan: Lucrările la rețeaua de termoficare în zona Șos. Olteniței – Bd. Constantin Brâncoveanu sunt în grafic

Într-o postare pe Facebook, Nicușor Dan a anunțat luni, 24 octombrie, că lucrările de modernizare a sistemului de termoficare pe șantierul deschis în zona Șos. Olteniței – Bd. Constantin Brâncoveanu sunt în grafic.

Până în acest moment au fost înlocuite conducte pe o lungime de 1,6 kilometri, dintre care 650 de metri au fost dați deja în exploatoare.

Aceste lucrări din Sectorul 4 corespund Obiectivului 5 – Magistrala Progresu Berceni. Obiectivul 5 are o lungime totală de 7,8 kilometri. Lucrările au fost demarate în luna mai a acestui an și sunt executate de Asocierea dintre Construcții Erbașu și Consix Construcții SRL.

Lucrările vor continua și pe parcursul sezonului rece

Lucrările de modernizare a sistemului de termoficare vor continua și pe parcursul sezonului rece. Acestea nu vor afecta furnizarea cu apă caldă și căldură pentru bucureștenii care locuiesc în zona Șos. Olteniței – Bd. Constantin Brâncoveanu, întrucât se vor instala țevi de provizorat și se vor înlocui doar racordurile, conducte de dimensiuni mai mici, anunță Nicușor Dan.

Termenul de execuție este de 12 luni, iar investiția valorează 33 de milioane de lei (fără TVA).

„În acest moment, avem deschise în Capitală 4 mari șantiere pentru reabilitarea rețelei de termoficare pe o lungime totală de aproximativ 44 km, în zone precum Bd. Iancu de Hunedoara, Calea Ferentari, Șoseaua Pantelimon, Bd. Constantin Brâncoveanu”, spune Primarul Capitalei, Nicușor Dan pe Facebook.

Amintim că, primarul Capitalei a declarat la începutul anului 2022 că, până la finalul mandatului său, avariile care-i lasă pe bucureșteni fără apă caldă și căldură nu vor mai fi o problemă sistematică.

Cookies