Lucrările la rețeaua de termoficare București, tronsonul din Ferentari, sunt aproape gata. Nicușor Dan: Suntem la 11 din 13 kilometri

17 ian. 2023
273 afișări
Lucrările la rețeaua de termoficare București, tronsonul din Ferentari, sunt aproape gata. Nicușor Dan: Suntem la 11 din 13 kilometri
Lucrările la rețeaua de termoficare București, tronsonul din Ferentari, sunt aproape gata. Nicușor Dan: Suntem la 11 din 13 kilometri | Sursă foto: Captură Facebook-Nicușor Dan

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a fost în această dimineață pe șantierul din Ferentari unde se lucrează la 13 kilometri din rețeaua de termoficare a Capitalei. Edilul a anunțat că urmează să fie realizate probe de presiune pentru un tronson de 1.500 de metri din această lucrare.

Se fac probe de presiune în Ferentari pe un tronson de 1.500 m din rețeaua de termoficare

Lucrările pe șantierul din Ferentari au fost începute de Primăria Municipiului București în luna mai a anului 2021. În cadrul acestui obiectiv de investiții vor fi reabilitați un total de 13 kilometri din rețeaua de termoficare a Capitalei.

Astăzi, 17 ianuarie 2023, Nicușor Dan a mers în vizită la pe acest șantier și a anunțat că urmează să fie făcute probe de presiune pentru un tronson de 1.500 de metri. Dintre aceștia, edilul Capitalei a anunțat că:

  • 1.200 metri sunt parte din rețeaua magistrală,
  • 300 metri reprezintă racordurile.

Lucrarea ar putea fi terminată în luna aprilie

Primarul general al Capitalei a informat că la acest moment lucrările pe tronsonul de magistrală de termoficare în zona Ferentari au ajuns la kilometru 11 din 13. Astfel că, acestea sunt aproape de a fi finalizate.

 În momentul de față suntem la 11 din 13 kilometri aici și până la undeva la 15 aprilie o să terminăm lucrarea asta. Pe tot timpul ăsta oamenii au avut căldură și apă caldă pentru că au fost provizorate, a declarat Nicușor Dan.

Tronsonul de 13 kilometri aflat în Ferentari asigură alimentarea cu apă caldă și agent termic pentru 16 puncte termice din București. Mai exact, acestea alimentează circa 10.000 de apartamente din zona respectivă.

În cadrul interviului acordat cu ocazia vizitei făcute în această dimineață, Nicușor Dan a adăugat că, în anul 2022, PMB a reabilitat între 20 – 30 de kilometri din rețeaua de termoficare din București. Edilul a menționat că este mult mai mult față de mandatul fostului primar, când erau reabilitați 5 – 8 kilometri.

Cookies