Lucrările la proiectul blocurilor-turn de 100 milioane euro din Floreasca, OPRITE de Garda de Mediu

de:
03 apr. 2019
0 Afișari
Lucrările la proiectul blocurilor-turn de 100 milioane euro din Floreasca, OPRITE de Garda de Mediu

Solicitarea a fost de oprire a lucrărilor până la finalizarea cauzei aflate în instanță.

Profit.ro a relatat luna trecută că autorizația de construcție obținută de dezvoltatorul imobiliar One United și grupul francez de retail Auchan pentru un ansamblu rezidențial, cu spații de retail și de birouri, pe terenul fostei fabrici Automatica din zona Floreasca, investiție de peste 100 de milioane de euro, a fost suspendată în instanță, la cererea Asociației Salvați Bucureștiul, care îi reprezintă pe locatarii din zonă.

One United Properties este deținut de Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu, doi dintre fondatorii casei de investiții Capital Partners. La acel moment, reprezentanții One United Properties au transmis, printre altele, că la finele anului trecut, când procesul era pe rol, au primit o nouă autorizație din partea primăriei și că vor depune recurs.

Proiectul prevede inclusiv construcția a mai multor turnuri cu 15-25 de etaje lângă Parcul Floreasca și Hala Ford, ceea ce a generat numeroase proteste din partea locuitorilor cartierului Floreasca, aceștia acuzând că investiția imobiliară afectează zona, caracterizată prin clădiri de înălțimi mici. Ei au contestat proiectul în instanță și au obținut acum câștig de cauză.

În urmă cu un an, Profit.ro anunța că One United Properties și Auchan pregătesc începerea lucrărilor la ansamblul rezidențial. Ansamblul, denumit One Floreasca City, presupune trei componente integrate: fosta hală Ford va fi restaurată și modernizată, transformându-se într-un spațiu de retail operat de Auchan România, o clădire de birouri de clasă A – One Tower – și trei blocuri cu apartamente exclusiviste – One Mircea Eliade. Întreg proiectul va fi construit pe un teren de 2,8 hectare, din suprafața căruia 30% vor reprezenta spații verzi. Detalii, pe profit.ro. 

Cookies