BAZAR

Lucrările la piaţa cu parcare pe acoperiş au intrat în linie dreaptă. VEZI IMAGINI DE PE ŞANTIER

Lucrările de construcţie a pieţei Progresul din Sectorul 4 au început cu o întârziere de două luni din cauza reţelelor edilitare descoprite pe şantier.

„Fac apel la Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi la primarul general Sorin Oprescu să fie făcut un cadastru al reţelelor edilitare din Bucureşti pentru că noi am luat acest teren ca fiind liber de sarcini şi am găsit tot felul de ţevi şi conducte de alimentare care au încetitnit lucrările de demolare şi curăţare a imobilului”, a declarat vineri, primarul Cristian Popescu Piedone care a adăugat că noua piaţă Progresul ar urma să fie finalizată până la începutul lunii septembrie 2012.

După cum a precizat Gabriel Iancu, şeful de şantier, noua piaţă Progresul va fi dotată cu parcare pe acoperişul clădirii, cu 228 de locuri. Aceasta va putea fi utilizată, gratuit, pe timpul nopţii, de şoferii care locuiesc în blocurile adiacente. Există însă posibilitatea să fie introdusă doar o taxă pentru acoperirea serviciilor de pază, a punctat edilul Sectorului 4. „Intrarea în parcare se va face printr-o arteră cu sens unic, sub formă de melc, într-un capăt al clădirii (n.r. – dinspre magazinul Mega Image) şi va coborî pe o pantă continuă în celălalt capăt”, a explicat Iancu.

La parterul noului complex agro-alimentar, în suprafaţă totală de 11.000 mp, va fi amenajat un spaţiu destinat comercializării legumelor şi fructelor, în special de către producători, în care vor fi amplasate 500 de tarabe. Prin compartimentare, tot la parter vor fi amenajate spaţii comerciale alimentare, o hală de carne, o hală de brânzeturi, o hală de peşte, cât şi grupuri sanitare.

Etajul clădirii va găzdui 100 de spaţii destinate comercializării produselor nealimentare, precum îmbrăcăminte, încălţăminte, obiecte de uz casnic şi birouri în care îşi vor desfăşura activitatea reprezentanţii Direcţiei de Administrare a Pieţelor Sector 4.

De asemenea, tot la etaj va fi amenajată o zonă de relaxare, în care vor funcţiona restaurante tip fast food şi o cafenea.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la aproximativ 30 milioane de lei cu TVA, suma fiind asigurată dintr-un împrumut bancar care va fi rambursat din încasările Direcţiei Pieţelor Sector 4.

Odată cu finalizarea lucrărilor la noua clădire, în septembrie 2012, piaţa Progresul va deveni cea mai mare piaţă din Sectorul 4.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button