ARHIVA B365

Lucrările la pasajul subteran de la Piaţa Romană încep în toamnă. VEZI PROIECTUL

Lucrările la pasajul subteran de la Piaţa Romană vor fi demarate în 2-3 luni, spun reprezentanţii Primăriei Capitalei. Circulaţia nu va fi oprită în zonă. Se va lucra pe tronsoane, astfel încât traficul rutier în zonă să fie afectat doar parţial.

Pasajul pietonal subteran de la Piaţa Romană va avea o suprafaţă de 5.140 metri pătraţi, din care 4.772 mp pasajul propriu-zis şi 370 mp accesele în pasaj. Noua lucrare va înlocui practic trecerile pentru pietoni din intersecţie pentru a fluidiza traficul din zonă. Astfel, după finalizarea pasajului traversarea intersecţiilor de la Piaţa Romană de către pietoni se va face exclusiv prin tunel. Pasajul, care va fi realizat după modelul celui de la Universitate, va fi prevăzut cu câte 2 ieşiri/intrări cu scări şi lifturi pentru fiecare intersecţie. Bucureştenii vor avea din pasaj acces la metrou şi la staţiile RATB de la suprafaţă.

Pasaj cu spaţiu de spectacole şi cafenea

Rezolvarea problemelor din trafic nu va fi însă singura utilitate a pasajului. Conform studiului de fezabilitate, în pasaj va fi amenajat un spaţiu multifuncţional, unde ocazional vor fi organizate spectacole de teatru experimental, expoziţii, stand-up comedy, muzică folk, proiecţii de filme sau diverse evenimente. În restul timpului, spaţiul va fi utilizat pentru circulaţia pietonilor. Tot în pasaj este prevăzută şi o cafenea/bar de noapte. Un alt spaţiu multifuncţional va fi amenajat vizavi de cafenea. Acest spaţiu ar funcţiona ca loc pentru spectatori cu scaune şi gradene, atunci când sunt organizate spectacole şi evenimente, şi ca terasă pentru cafenea în perioadele când nu au loc evenimente speciale.

În plus, în pasaj, vor fi amenajate magazine alimentare şi patiserii, un magazin cu cărţi, suveniruri, cartele de metrou şi RATB, o florărie şi grupuri sanitare. Tot in cadrul proiectului vor fi reorganizate reţelele edilitare din zonă prin construirea unor galerii care vor prelua toate reţelele, iar la suprafaţă va fi reabilitat carosabilul şi reamenajată piaţa în condiţii moderne.

Lucrările la pasajul subteran vor fi executate de firma Euro Construct Trading ’98 în asociere italienii de la Astaldi SpA care au ridicat şi Podul Basarab. Valoarea proiectului este de 15 milioane de euro. Lucrările vor fi realizate în termen de 18 luni.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button