Lucrările la Pasajul rutier de la Piața Presei încep în maxim două săptămâni, spune Oprescu

de:
28 aug. 2013
0 Afișari
Lucrările la Pasajul rutier de la Piața Presei încep în maxim două săptămâni, spune Oprescu

Pasajul de 18 milioane de euro ar urma să fluidizeze traficul în nordul Capitalei, la ieșirea înspre Șoseaua București-Ploiești. În versiunea votată în Consiliul General, a fost exclus pasajul pietonal ce urma să se construiască în paralel cu cel auto.

Conform proiectului, pasajul rutier subteran se va realiza pe sensul dinspre DN1 spre Soseaua Kiseleff. Șoferii vor intra în pasaj de pe Sos. București-Ploiești, din zona de după Fantana Miorita și vor ieși pe Șoseaua Kiseleff, în zona strandului Tineretului, și pe bd. Mărăști, după City Gate Towers. Pasajul va avea o lungime subterană de 200 de metri și rampe cu o lungime de 140 de metri fiecare. 

Duminica, pe Bd. Mărăști se va introduce sens unic, pentru fluidizarea circulației. 

Sorin Oprescu susține că lucrările la acest pasaj ar urma să fie finalizate în șase luni. În zonă nu ar urma să fie oprit traficul pentru lucrări.

Licitația pentru construirea Pasajului Casa Presei a fost deja făcută de Primăria Capitalei în anul 2011. Contractul a fost semnat în luna mai a acelui an consorţiului SC Apolodor Demolari, Eurovia Construct International, TEHCON & Edilitare şi Infrastructura şi SC Consitrans SRL. 

Proiectul Primăriei Capitalei de a construi un pasaj rutier subteran la Piaţa Presei Libere este criticat vehement de Ordinul Arhitecţilor din România, care îl consideră un proiect inutil, costisitor si foarte nociv pentru zona Kiseleff. 

Modificări ale proiectului


Pe lângă eliminarea pasajului pietonal ce urma să se construiască la Piața Presei, din Planul Urbanistic Zonal au mai fost scoase, la cerere societății civile, unele elemente. Astfel, nu se va mai construi noul sediu al Ministerului Afacerilor Externe, ce urma să aibă o înălțime egală cu Casa Presei, în zona capătului tramvaiului 41, în zona Parcului Montreal, zonă verde în acest moment.  Mai multe despre proiect, aici. Tot acolo era prevăzută construirea unei parcări, ce a fost la rândul său eliminată. 

În schimb, va fi construită încă o parcare în jurul Casei Presei, de 890 de locuri, conform declarațiilor Primarului general Sorin Oprescu. 

Rămâne în plan un pasaj pietonal subteran la Arcul de Triumf, care ar urma să se realizeze până în 2014, conform altui proiect. 

Sorin Oprescu spun e însă că a renunțat la planul realizării unui pasaj rutier la Charles de Gaulle.

Cookies