Lucrările la Pasajul Grant continuă. Ce porţiuni se închid de miercuri

de:
07 mai 2019
0 Afișari
Lucrările la Pasajul Grant continuă. Ce porţiuni se închid de miercuri

 

Primăria Capitalei continuă lucrările de reabilitare şi consolidare a Podului Grant, în acest scop urmând ca o nouă bretea să fie închisă, se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de instituţie.

Astfel, de miercuri, de la ora 11.00, se va restricţiona circulaţia pe breteaua de coborâre pe Calea Giuleşti spre Pasajul Basarab/Calea Plevnei a Podului Grant (aferentă sensului de circulaţie Turda – Crângaşi). Se poate utiliza ca variantă de ocolire strada 9 Mai.

Proiectul este realizat de Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje Bucureşti, fiind vorba de prima intervenţie după mai bine de 12 ani de la ultimele reparaţii. Pasajul supratraversează liniile de cale ferată şi face legătura între Bd. Ion Mihalache şi Calea Giuleşti.

Traficul pe Podul Grant nu va fi afectat, precizează Primăria Capitalei.

Pe breteaua închisă, se vor face lucrări de demonatare a rosturilor de dilataţie existente, de frezare a sistemului rutier existent, de aşternere a hidroizolaţiei şi înlocuire a elementelor de siguranţă rutiera existente (parapeţi metalici). Totodată, va fi realizată aşternerea mixturilor asfaltice, vor fi montate dispozitivele de acoperire a rosturilor şi parapetul de protecţie.

Potrivit sursei citate, lucrări similare vor fi realizate, în lunile următoare, şi la celelalte bretele ale pasajului, iar eventualele restricţii de circulaţie vor fi anunţate. Alte lucrări vor fi realizate, ulterior, la pasajul denivelat superior: lucrări de infrastructură, la structură de rezistenţă şi la suprastructură (montarea parapetului pietonal şi a celui de protecţie). Totodată, se va interveni pentru reabilitarea liniei de tramvai şi pentru asigurarea siguranţei circulaţiei (semnalizarea rutieră provizorie şi semnalizarea rutieră definitivă).

„Lucrările la pasaj şi indicatorii tehnico-economici au fost aprobaţi anul trecut, în luna septembrie, pentru a se asigura circulaţia în condiţii de siguranţă pe acest pasaj şi au la bază o expertiză tehnică din care au rezultat o serie de neconformităţi, starea tehnică a pasajului fiind încadrată ca «nesatisfăcătoare»”, arată Primăria Capitalei.

Cookies