Lucrările la Pasajul Domneşti de pe Centura Bucureşti sunt în plină desfăşurare. Când va fi deschis circulației

07 iul. 2021
376 afișări
Lucrările la Pasajul Domneşti de pe Centura Bucureşti sunt în plină desfăşurare. Când va fi deschis circulației

Lucrările la Pasajul Domneşti de pe Centura Bucureşti sunt în plină desfăşurare, cel puțin asta arată imaginile postate recent pe internet. Mai mult, un secretar de stat din Ministerul Transporturilor a explicat când va fi deschis circulației.

Avem și o veste bună de pe șantierele deschise pe Centura Capitalei. Pasajul Domnești putea fi deschis circulaţiei după cel de la Mogoşoaia. Aici, constructorul a pormis că lucrările vor fi finalizate înainte de termenul din 2022 și promite să dea drumul circulației în luna octombrie a acestui an.

Cum arată în prezent Pasajul Domnești

Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioşteanu, a transmis, marţi, pe Facebook, o serie de noi imagini de pe şantierul Pasajului Domneşti. Se pare că lucrările sunt în toi și ar putea fi finalizate de asemenea înainte de termen.

pasajul domnești

Recent, s-a terminat procesul de montare a grinzilor principale, a celor secundare şi a elementelor intermediare la rampa de urcare dinspre Domneşti, cât şi la cea de coborâre spre Domneşti, elemente deosebit de importante ale construcție. De asemenea, s-au turnat primele două straturi de asfalt pe noua poziţie a Centurii Capitalei, spre Bragadiru. Secretarul de stat mai arată că s-au construit și terasamentele pe noua poziţie a Centurii spre Chiajna şi s-a aşternut balastul stabilizat,în vederea turnării asfaltului.

Ce se va întâmpla în zilele următoare

Irinel Ionel Scrioşteanu mai spune că în zilele urmatoare va fi turnat şi asfaltul. În acest mod, până la sfarşitul săptămânii viitoare, traficul ar urma să fie deviat pe noul amplasament al Centurii Capitalei.

În același timp, a început și amplasarea elementelor prefabricate aferente zidurilor de sprijin ale rampei de coborâre spre Bragadiru. Acestea sunt produse la Măgurele, în județul Ilfov.

 „Echipele de sudori continuă sudarea tablierului metalic montat deja, ori de câte ori timpul permite, având în vedere că această operaţiune nu se poate executa pe ploaie”, a mai transmis Irinel Ionel Scrioşteanu.

Când vor fi gata lucrările

După ani de zile în care nu s-a lucrat deloc sau foarte puțin, Pasajul Domneşti ar putea să fie al doilea din cele cinci pasaje aflate în prezent în construcţie pe Centura Capitalei care ar putea fi deschis circulaţiei, ținând cont de stadiul actual al lucrărilor. Totuși, el va fi redeschis abia după finalizarea Pasajului de la Mogoşoaia, care se află deja în noul grafic asumat de constructor şi se va finaliza înainte de termenul prevăzut în contract. Noua dată de finalizare a lucrărilor este 1 octombrie 2021.

Compania de Drumuri a anunțat că investeşte vreo 440 de milioane de lei în realizarea a patru pasaje în locurile unde Centura Capitalei întâlneşte importante drumuri locale și face traficul să se blocheze.

Având o lungime de 800 de metri, pasajul de la Mogoşoaia o să mute actuala Şosea de Centură a Capitalei cu cele patru benzi peste giratoriul de la intersecţia cu DN1A.

Alte trei pasaje sunt deja în lucru pe Centura de sud a Bucureștiului. Unul din ele va fi construit la Domneşti, iar alte două la intersecţiile cu Şoselele Berceni şi Olteniţa. Conform proiectului, cele trei pasaje au forma unor sensuri giratorii suspendate. Acestea pot fi ocolite, iar linia de cale ferată va fi lipită de actuala centură. Toate au termen de finalizare în anul 2022.

Cookies