Lucrările la Pasajul Doamna Ghica sunt în termen, spune Nicușor Dan. S-a finalizat montarea tablierului metalic | Se reia circulația tramvaielor 21 pe Șos. Colentina

29 mart. 2023
439 Afișari
Lucrările la Pasajul Doamna Ghica sunt în termen, spune Nicușor Dan. S-a finalizat montarea tablierului metalic | Se reia circulația tramvaielor 21 pe Șos. Colentina
Lucrările la Pasajul Doamna Ghica sunt în termen, spune Nicușor Dan. S-a finalizat montarea tablierului metalic | Se reia circulația tramvaielor 21 pe Șos. Colentina. Sursa foto: Captură video/ Facebook/ Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a fost în vizită pe șantierul de la Pasajul Doamna Ghica și a declarat, într-o conferință de presă, că lucrările sunt în termen. A fost finalizată montarea tablierului metalic și, începând de sâmbătă, circulația tramvaielor liniei 21 va fi reluată pe sub pasaj, pe Șos. Colentina.

De asemenea, Nicușor Dan a declarat când va fi finalizat Pasajul Doamna Ghica.

Pasajul Doamna Ghica. Lucrările sunt în termen, spune Nicușor Dan

Nicușor Dan a declarat miercuri, 29 martie 2023, că lucrările de la Pasajul Doamna Ghica sunt în grafic și că a fost finalizată montarea tablierului metalic. Totodată, potrivit termenului, șoferii ar urma să circule pe pasaj la începutul acestei toamne.

Începând de sâmbătă, 1 aprilie 2023, tramvaiele liniei 21 vor circula pe Șoseaua Colentina.

Lucrările de investiții se fac cu bani, bani plătiți la timp, nu se fac cu plânsete, nici cu lozinci. Am preluat o gaură în mijlocul orașului și conturile blocate. Mai întâi am rezolvat problema financiară, iar după ce am avut bani lucrurile merg greu, dar de la sine, a declarat primarul general al Capitalei în cadrul vizitei pe șantier.

Pasajul Doamna Ghica va fi finalizat în septembrie. Până atunci, mai sunt de montat predalele și urmează să fie turnat asfaltul. Aceste lucrări se pot realiza fără să fie întreruptă circulația tramvaielor.

Pe șantier a fost prezent și primarul Radu Mihaiu: Eu sunt mai optimist

Primarul Sectorului 2 a declarat în cadrul vizitei pe șantier că această lucrare a fost una dificilă și că s-au făcut eforturi. Radu Mihaiu spune că este mai optimist și speră ca spre sfârșitul verii să se poată circula pe pasaj.

Mă bucur că am putut colabora și am găsit finanțare. Mai sunt câteva etape care mai trebuie parcurse pentru a se circula pe pasaj. Se montează predalele în acest moment. După montarea predalelor se va face o suprabetonare, iar după aceea se pune asfaltul și elementele de iluminat. Eu sunt mai optimist, sper ca spre sfârșitul verii să se circule pe pasaj, a declarat Radu Mihaiu.

PS2 contribuie cu o parte din banii necesari pentru construirea pasajului.

Lucrările de la Pasajul Doamna Ghica au început în urmă cu 5 ani, în 2018, iar termenul de finalizare era în mai 2020. Pasajul va avea două benzi pe sens și are o lungime de 216 metri. Rampele de acces au lungimi de 96 de metri. Lucrările de proiectare și execuție valorează, estimativ, 110.034.377,95 lei (fară TVA).

Cookies