ARHIVA B365

Cum a evoluat Pasajul de la Piața Presei, în ultimele cinci zile. GALERIE FOTO

Lucrările la Pasajul subteran de la Piața Presei Libere se apropie cu paşi repezi de final, după cum se poate vedea şi în galeria foto alăturată. Însă, inaugurarea oficială a pasajului fost din nou amânată pentru luna iunie, după ce în zona rampei spre Bd. Mărăști au fost descoperite mai multe cabluri electrice care nu erau prevăzute în planul Enel și au trebuit mutate.

În mare parte însă, lucrările au intrat pe ultima sută de metri. Asfaltul a fost pus, pasajele pietonale au fost terminate, s-au montat și stâlpii de electricitate, iar acum la suprafață au început amenajările.

Imaginile care surprind evoluţia lucrărilor la Pasajul de la Piaţa Presei în data de 29 mai şi pe 2 iunie au fost publicate pe forum.metrouusor.com de utilizatorul ciordescu.

Iată cum arăta Pasajul Piaţa Presei Libere pe 29 mai:

Iată cum arată astăzi, 2 iunie, Pasajul Piaţa Presei Libere:

Pasajul subteran de la Piața Presei Libere ar fi trebuit deschis în luna mai, conform ultimului termen anunțat de Primăria Capitalei, însă nici acest termen nu a putut fi respectat din cauza unor cabluri electrice care au fost descoperite în zona rampei spre Bd. Mărăști și care au trebuit mutate pentru a putea fi turnat asfaltul. Întreaga operațiune a blocat lucrarea în zona Mărăști aproximativ o lună. Astfel, reprezentanții municipalității au amânat deschiderea oficială a pasajului pentru luna iunie.

„Au fost descoperite noi cabluri electrice care nu ar fi trebuit să se afle acolo. Lucrarea se va termina în iunie”, a precizat anterior, pentru B365.ro, Ion Dedu, director executiv al Direcției de Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei.

Lucrările la Pasajul subteran Piaţa Presei Libere au fost demarate în martie 2014. Potrivit proiectului, noul pasaj rutier va avea 700 de metri și va fi realizat pe sensul dinspre DN1 spre Soseaua Kiseleff și bd. Mărăști. Șoferii vor intra în pasaj de pe Sos. București-Ploiești, după Fântâna Miorita, din direcţia Ploieşti-Băneasa. Sub Piața Presei Libere, pasajul se va bifurca, șoferii având la dispoziție două ieșiri: pe Șoseaua Kiseleff, în zona strandului Tineretului, și pe bd. Mărăști, după City Gate Towers.

Proiectul prevede și construcţia unui pasaj pietonal care va face legătura între Piaţa Presei Libere şi Parcul Herăstrău, pentru a facilita accesul călătorilor la mijloacele de transport în comun, dar şi scurtarea şi modernizarea pasajului pietonal existent. Astfel, din vară, bucureștenii vor putea traversa bulevardul Kiseleff din Capitală pe sub pământ prin intermediul a două pasaje pietonale subterane. Primul, care exista deja și subtraversa bd. Kiseleff și Bd. Mărăști, a fost scurtat și modernizat. 

Construcţia celui de-al doilea pasaj pietonal subteran a fost demarată la finele anului trecut. Acest pasaj va lega nodul de transport de la Piața Presei Libere (capăt tramvai 41) cu aleea ce desparte Berăria H de Hard Rock Cafe.

Întregul proiect va avea o lungime totală de 1.134 m. De asemenea, partea carosabilă va avea o lăţime de 8,8 metri pe pe ramura Kiseleff, unde vor exista două benzi, şi o lăţime de 5,5 metri pe ramura Mărăşti.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button