Lucrările la pasajul de la Charles de Gaulle încep în ianuarie-februarie şi se încheie într-un an

de:
30 nov. 2010
0 Afișari
Lucrările la pasajul de la Charles de Gaulle încep în ianuarie-februarie şi se încheie într-un an

Lucrările la pasajul subteran ce urmează să străbată piaţa Charles de Gaulle vor începe în ianuarie sau în februarie 2011, a declarat pentru B365.ro Sorin Oprescu, primarul general al Municipiului Bucureşti. Edilul spune că a discutat cu dezvoltatorul posibilitatea ca lucrările să fie încheiate mai rapid decât era prevăzut, şi anume până la sfârşitul lui 2011 sau începutul lui 2012.

Noul Pasaj rutier subteran de la Piaţa Charles de Gaulle va fi construit pe direcţia Bulevardului Aviatorilor. Lungimea totală va fi 1.392 de metri, dintre care, lungimea rampei din sud va avea 318 metri, cea a rampei din nord 298 de metri, iar partea acoperită 778 metri. Odată cu realizarea pasajului, municipalitatea va trebui să reconfigureze şi accesul la staţia de metrou Aviatorilor, situaţă în partea de Nord a Pieţei Charles de Gaulle.

Pentru cei aproape 1.400 de metri de pasaj subteran, Primăria este pregătită să plătească 58 milioane de euro, adică 41 de milioane de euro pe kilometru. Vezi aici mai multe detalii despre proiect.

Monumentul din Piaţa Charles de Gaulle va fi mutat pe durata lucrărilor, operaţiune care va costa primăria 170.000 de euro.

Cookies