Lucrările la Pasajul Basarab mai durează cel puţin o lună şi jumătate

de:
06 apr. 2011
0 afișări
Lucrările la Pasajul Basarab mai durează cel puţin o lună şi jumătate

„Motivul real este că nu s-au terminat lucrările, acum se munceşte la montarea parape-ţilor şi mai durează cel puţin până la 15 aprilie”, a spus viceprimarul Mircea Raicu, citat de romanialibera.ro.

De altfel, reprezentanţii Primăriei au precizat pentru B365.ro că pasajul are deja senzori seismici conectaţi la Institutul Naţional pentru Fizica Pământului şi senzori de trafic, la nivelul solului. Mai trebuie făcută însă conexiunea între sistemul de management al traficului şi dispeceratul de la Institutul pentru Fizica Pământului, iar softul care transmite informaţia pentru a fi afişată pe panourile de avertizare trebuie upgradat.

Asocierea Astaldi-FCC Construcccion, care se ocupă de construirea pasajului, spune însă că lucrările vor dura mai mult de o lună şi jumătate. „Acum se lucrează la pretensionarea hobanelor de la pod, iar la sol se lucrează în zona Orhideelor. Mai avem lucrări de finisare la poduri, viaducte, iluminat public şi arhitectural”, spune Grigorie Verenciuc, director executiv la Astaldi-FCC Construcccion. „După ce vom primi undă verde de la proiectant, se va trece la montarea căii de rulare pentru tramvaie şi amenajarea staţiei RATB. Finalizarea lucrărilor depinde de momentul la care proiectantul ne dă ok-ul pentru podul hobanat, de atunci va mai dura aproximativ o lună, o lună şi jumătate”, a adăugat el.

Pasajul Basarab înregistrează deja ar fi trebuit finalizat în ianuarie 2009 cu un cost final de 471,6 milioane lei. Astăzi, la peste doi ani de la expirarea termenului de execuţie şi cu o notă de plată încărcată cu încă 301,5 de milioane de lei, Pasajul se află încă în lucru. VEZI EVOLUȚIA PROIECTULUI

Cookies