Lucrările la noul – și singurul – patinoar olimpic din București sunt în grafic, spune primarul Băluță. „Estimăm că primul meci se va juca în decembrie 2023”

12 sept. 2022
3322 Afișari
Lucrările la noul - și singurul - patinoar olimpic din București sunt în grafic, spune primarul Băluță. „Estimăm că primul meci se va juca în decembrie 2023”
Lucrările la noul - și singurul - patinoar olimpic din București sunt în grafic, spune primarul Băluță. „Estimăm că primul meci se va juca în decembrie 2024” | Sursă foto: Captură Facebook-Daniel Băluță

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a transmis pe pagina sa de Facebook, că patinoarul ce va fi realizat în aria administrată de acesta reprezintă un obiectiv important pentru întreg Bucureștiul, nu doar pentru Sectorul 4.

Daniel Băluță anunță că patinoarul ar putea fi funcțional în decembrie 2023

Daniel Băluță s-a întâlnit cu președintele federației Române de hochei, Alexandru Hălăucă.

În cadrul acestei întâlniri edilul a anunțat că, așa cum arată estimările, în luna decembrie a anului 2023 patinoarul olimpic ce va fi construit în Sectorul 4 ar fi putea fi funcțional și s-ar putea juca primele meciuri.

De asemenea, edilul a transmis că vor fi recuperați încă 3.000 de metri. Patinoarul va avea și o parcare cu un număr important de locuri de parcare pentru a putea primi cât mai multe persoane.

Iată mesajul transmis de Daniel Băluță:

Sectorul 4 devine Capitala Bucureștiului!

Cu fiecare proiect pe care îl finalizăm, dovedim că merităm acest „titlu”! Acum, demarăm un alt obiectiv extrem de important pentru București, nu doar pentru familia Sectorului 4.

BERCENI ARENA va fi primul patinoar construit în ultimii 70 de ani și singurul existent în București. Aici vor crește campionii României, fie că e vorba de hocheiști sau de patinatori artistici. Vă asigur că vom avea aici, în Sectorul 4, un complex cu care ne vom putea mândri oriunde în lume!

Patinoarul va fi dotat cu tribune, vestiare și cabinete medicale

În data de 1 septembrie 2022, Daniel Băluță a anunțat că au fost începute lucrările la fundația patinoarului din Berceni. Acesta va fi realizat pe un teren ce a aparținut societății Totul Verde SA.

După cum a a informat edilul Sectorului 4, patinoarul va dispune de:

  • Tribune,
  • Vestiare,
  • Cabinete medicale,
  • Spații administrative,
  • Locuri de parcare,
  • Spații de relaxare.

De asemenea, în cadrul patinoarului vor putea fi organizare și diferite spectacole pe gheață dedicate atât celor mici, cât și celor mari.

La acest moment, sigurul patinoar pe care se pot antrena echipele de hochei din București este cel deținut de Țiriac, Allianz-Tiriac Arena. Acesta se află în nordul Capitalei.

Cookies