Magistrala de metrou de Dr. Taberei, tăiată la fonduri cu ocazia rectificării bugetare

de:
04 sept. 2012
0 Afișari
Magistrala de metrou de Dr. Taberei, tăiată la fonduri cu ocazia rectificării bugetare

De la 380,9 milioane de lei, suma alocată iniţial pentru 2012, fondurile au fost reduse la 178,9 milioane de lei, în urma rectificării. Reducerea fondurilor ar putea afecta lucrările la magistrala M5 de metrou, a explicat iniţial Metrorex într-un răspuns formulat la solicitarea HotNews, marţi la prânz: „Urmare acestui aspect, pot apărea întârzieri, amânări sau în cel mai rău caz, sistări temporare ale lucrărilor, cu consecinţe negative în plan economic, financiar şi social”

Reprezentanţii companiei au afirmat, în acelaşi document, că ar fi necesară suplimentarea fondurilor cu 99,2 milioane de lei în vederea respectării clauzelor contractuale. „Pentru obiectivul sus amintit (n.red.Magistrala 5), în cadrul contractului de execuţie staţii şi tunele pe secţiunea Râul Doamnei – Haşdeu este necesară suplimentarea fondurilor cu suma de 99.200 mii lei în scopul respectării clauzelor contractuale şi a graficului de execuţie”, a informat Metrorex în răspunsul pentru Hotnews.

În luna august, stadiul lucrărilor era conform graficului proiectului, potrivit unor răspunsuri oferite de ing. Ioan Ursu, responsabil tehnic cu execuţia pe întreg şantierul Magistrala 5 pe site-ul oficial al proiectului.

Dacă unul din răspunsurile oficiale ale Metrorex spune că fondurile nu ar fi suficiente pentru desfăşurarea lucrărilor, şeful Metrorex, Gabriel Sburlan, a declarat pentru B365.ro că lucrările la magistrala 5 de metrou sunt în grafic şi că rectificarea bugetară nu va afecta ritmul de lucru. „Pentru acest an, finanţarea este asigurată. În acest moment, nu avem facturi sau lucrări neachitate. Oricum, va mai fi o rectificare bugetară în luna octombrie şi atunci se fac din nou regularizări”, a precizat Sburlan.

Directorul companiei a explicat că graficele de execuţie la magistrala 5 de metrou au înregistrat anterior întârzieri de 2-3 săptămâni care însă nu se datorează rectificării bugetare. „Nu e vorba de bani. Este din cauza devierii reţelelor de utilităţi şi a defrişărilor de pomi care au fost făcute”, a menţionat Sburlan. 

În plus, în răspunsul oficial formulat de Metrorex la solicitarea B365.ro, marţi după-amiază, reprezentanţii companiei susţin că în urma rectificării bugetare fondurile alocate vor acoperi costurile lucrărilor ce urmează să fie executate în acest an. „Ordonatorul de credite – Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii s-a asigurat însă că prin rectificarea bugetară sumele alocate să fie suficiente pentru derularea lucrărilor până la sfârşitul acestui an, urmând ca pentru anul viitor suma necesară să fie prinsă în buget”, se specifică în răspunsul Metrorex remis B365.ro. 

Cookies