Lucrările la Catedrala Neamului au ajuns la cota +36. VIDEO DIN AER de pe şantierul Catedralei

de:
19 aug. 2015
0 Afișari
Lucrările la Catedrala Neamului au ajuns la cota +36. VIDEO DIN AER de pe şantierul Catedralei

ŞANTIER CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. „Se lucrează în continuare între cotele +18 – +27, precum şi între cotele +27 – +36. Se lucrează la armătura rigidă de la +27 la +36, pe partea de est deasupra corului şi spre abside, se înalţă zidăriile pe abside, nord şi sud, pe exterior şi pe interior la navele laterale, se lucrează şi la armătura flexibilă de la altar între cotele +18 şi +27”, a declarat pentru Trinitas TV Vlad Florin Popescu, responsabil execuţie pe şantierul Catedralei Mântuirii Neamului. 

CITEŞTE ŞI Catedrala Mântuirii Neamului primeşte 25 milioane de lei de la stat, la RECTIFICAREA BUGETARĂ 2015 

ŞANTIER CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. Conform inginerilor, pe şantierul Catedralei Mântuirii Neamului lucrările se execută piramidal, de la vest la est, iar perioada de vară favorizează lucrul în trei schimburi: dimineaţa se execută zidărie şi armare, în schimbul doi se face cofrare, iar noaptea se realizează betonare. 

„Muncitorii sunt concentraţi în zona de vest a cafasului şi la abside unde se realizează elementele de rezistenţă din armătură rigidă şi flexibilă.

Catedrala Mântuirii Neamului a costat până acum 46 de milioane de euro. DEATLII, AICI. 

ŞANTIER CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. S-a turnat deja şi prima parte din placa de la cota +27, în zona de nord-vest a edificiului. Armătură rigidă se montează în zona altarului între cotele +18 – +27, iar armătură flexibilă la abside”, au precizat pentru televiziunea Patriarhiei responsabilii de pe şantierul Catedralei Mântuirii Neamului care au adăugat că se lucrează, de asemenea, la zidărie în zona pronaosului, între cotele +22 – +26. Se execută în continuare şi elementele pe care se va monta platforma de la cota +27. Aceasta este finalizată în zona cafasului şi va susţine eşafodajele pentru lucrările viitoare, anunţă Trinitas TV. 

CITEŞTE ŞI Sărmanii, cei mai fervenți donatori pentru Catedrala Neamului – printre ei şi un bătrân de 94 de ani

Catedrala Neamului, proiectată să reziste la cutremure de 8,5 grade pe Richter

CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. Catedrala Mântuirii Neamului este proiectată să dăinuie mai bine de 500 de ani şi să reziste la cutremure de peste 8,5 grade pe scara Richter, după cum a precizat inginerul Vasile Crăcăoanu, consilier patriarhal la Sectorul monumente şi construcţii bisericeşti al Patriarhiei Române. 

„Clădirea catedralei este proiectată să reziste la toate cutremurele de peste 8,5 grade pe scara Richter ce pot apărea într-o perioadă de 500 de ani. Într-o perioadă de 500 de ani putem avea opt-nouă cutremure de peste şapte grade pe scara Richter”, a declarat Vasile Crăcăoanu. 

CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. „Lucrările de execuţie aferente suprastructurii Catedralei Mântuirii Neamului au fost demarate în luna august a anului 2013. De la această dată până la sfârşitul anului 2014 au fost finalizate în proporţie de 100% lucrările de execuţie a suprastructurii catedralei între cotele 0 m – +9m, şi 80% la cele între cotele +9 m – +18 m. Începând cu luna ianuarie 2015 au fost demarate şi lucrările aferente nivelului +18m – +27m. Având în vedere şi sistemul piramidal de execuţie a lucrărilor adoptat în şantier, stadiul acestora la data de 15 mai 2015 este următorul: lucrările aferente nivelului + 9 m – +18 m au fost finalizate în proporţie de 100%; lucrările aferente nivelului +18 m – +27 m sunt finalizate în proporţie de 50%”.

La edificarea suprastructurii locaşului de cult s-au folosit până acum cantităţi impresionante de beton, armătură şi cofraje. „Lucrările la suprastructura obiectivului, executate din luna august 2013 până în prezent, evaluate în cantităţi, reprezintă: 3.876 mc de zidărie, 38.869 mp cofraje, 12.314 mc beton turnaţi, 5.545 tone armătură flexibilă montată, 2.217 tone armătură rigidă montată şi peste 40.000 ml de suduri. În luna curentă avem programate lucrările de supraînălţare a macaralelor în vederea demarării montajului platformei metalice de la cota +27 m necesară pentru exe-cuţia lucrărilor de la cota +27m – +36 m. Obiectivul principal al echipei de coordonare este continuarea lucrărilor la structura de rezistenţă a catedralei şi finalizarea acestora până în vara anului 2017″, a menţionat ing. Vasile Crăcăoanu.

CITEŞTE ŞI COȘMAR pentru bucureşteni, lângă Catedrala Neamului: praf până la cer și gălăgie infernală, zi de zi 

CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. Despre costurile construcţiei a vorbit părintele Nicolae Crîngaşu, consilier patriarhal, coordonator la sectorul monumente şi construcţii bisericeşti, care a arătat că valoarea totală ar fi sub 100 de milioane de euro, până în faza „la roşu”, şi nu 400-500 de milioane, aşa cum s-ar fi vehiculat, sume foarte deplasate faţă de realitate.

„Cheltuielile au fost până acum de aproximativ 46 de milioane de euro, în care sunt incluse absolut toate, de la taxe, facturile emise, salarii, avize, ceea ce reprezintă peste 50 la sută din valoarea totală. Pentru biserică ar mai trebui 45 de milioane de euro, astfel că valoarea totală ar fi sub 100 de milioane de euro, „la roşu”. Sperăm ca în 2017 starea ei să fie consacrată cultului, să fie închisă, acoperită cu ferestere şi uşi, să aibă catapeteasmă pictată, iar starea construcţiei să permită să se facă slujbe”, a declarat părintele Nicolae Crîngaşu. DETALII, AICI. 

Catedrala Mântuirii Neamului va depăși Casa Poporului ca înălțime

Catedrala Neamului, cel mai mare lăcaş de cult din România, va surprinde prin grandoare şi va depăşi chiar şi Casa Poporului ca înălțime, fiind vizibil din orice punct al Capitalei. 

Catedrala Mântuirii Neamului se va ridica până la 120 de metri înălţime, va avea tot atâta lungime şi va putea adăposti aproximativ 5.000 de credincioşi. Spaţiul liturgic principal de la parter este completat de două săli polivalente în subsol, plus galerii şi spaţii expoziţionale cu circuit de vizitare la nivelurile superioare. Ansamblul arhitectural ce se construieşte în Dealul Arsenalului cuprinde, pe lângă Catedrala Mântuirii Neamului, şi patru centre socio-culturale purtând numele sfinţilor apostoli Andrei, Petru, Pavel şi Luca.

Catedrala Mântuirii Neamului va fi dotată cu turlă zgărie-nori, săli polivalente şi apartamente de protocol pentru preoţi, heliport şi adăpost antiatomic. B365.RO a prezentat, în exclusivitate, funcţiunile complete ale Catedralei aici.

Alături de Bulevardul Uranus, Catedrala Neamului este considerată una dintre cele mai mari greşeli urbanistice, susţine şeful arhitecţilor din România. De ce, vezi aici. 

Cookies