Lucrările la bucla de întoarcere a tramvaiului 5 au fost finalizate. Nicușor Dan: Vor circula tramvaie normale, nu mai este nevoie de cele cu 2 capete

15 sept. 2023
2682 Afișari
Lucrările la bucla de întoarcere a tramvaiului 5 au fost finalizate. Nicușor Dan: Vor circula tramvaie normale, nu mai este nevoie de cele cu 2 capete
Lucrările la bucla de întoarcere a tramvaiului 5 au fost finalizate. Nicușor Dan: Vor circula tramvaie normale, nu mai este nevoie de cele cu 2 capete | Sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că lucrările la bucla de întoarcere a tramvaiului 5, aflată pe Bulevardul Aerogării (zona Aeroportului Băneasa), au fost finalizate. STB s-a ocupat de realizarea acestora.

Lucrările la bucla de întoarcere a tramvaiului 5 au fost finalizate

În urma finalizărilor acestor lucrări, folosirea tramvaielor cu două capete, care să circule în stil pendulă nu va mai fi necesară. Astfel că, pe linia 5 urmează să circule tramvaie cu o singură cabină.

De asemenea, Nicușor Dan a informat care au fost modificările realizate în zonă. Iată lista:

  • A fost realizată calea de rulare,
  • A fost realizată linia aeriană de contact a tramvaiului,
  • Au fost realizate zona carosabilului și trotuarele,
  • S-a construit peronul,
  • Au fost executate instalații de canalizare pentru preluarea apelor meteorice,
  • S-au trasat marcajele rutiere,
  • S-au montat indicatoare rutiere și s-au instalat semafoare.

Primarul General al Capitalei a transmis și:

Lucrările au fost realizate de STB după mai bine de zece ani de tergiversări, cauzate de exproprieri și de intrarea în insolvență a fostului executant.

Linia 5 va fi și ea reabilitată

În luna mai a acestui an, Nicușor Dan anunța că fusese lansată licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare pentru linia 5 din București. Acum, la aproape 4 luni de la acest anunț, primarul informează care este situația în ceea ce privește această reabilitare.

Edilul a transmis că municipalitate se află în faza de evaluare a ofertelor primite în cadrul licitației:

🚉Linia 5 de tramvai va fi reabilitată. Procedura de achiziție este în derulare și suntem în faza de evaluare a ofertelor.

Linia 5 de tramvai a fost repusă în funcțiune în vara anului trecut, după ce a fost nefolosită mai bine de cinci ani. Cu toate astea, calea de rulare a tramvaielor se află într-o stare avansată de degradare, motiv pentru care oamenii se tem pentru siguranța lor.

Bucureștenii spuneau cu câteva luni în urmă că, pe tronsonul aflat între Podul Băneasa și Șoseaua Ștefan cel Mare călătorii sunt zgâlțâiți în mijlocul de transport public.

Tramvaiul 5 este un pericol. De la Stefan cel mare până la podul de la Băneasa ești aruncat stânga-dreapta datorită șinei proaste.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies