Lucrările la A2 au fost sistate din cauza constructorilor, spune Anca Boagiu

Lucrările la A2 au fost sistate din cauza constructorilor, spune Anca Boagiu

Măsura a fost luată ca urmare a refuzurilor repetate ale companiei de a continua execuţia lucrărilor învocând diverse motive pentru a justifica întarzierile. Mai mult, autoritatile au invocat şi lipsa  unei planificari şi mobilizari corespunzătoare, precum şi lipsa aprovizionării cu materiale.

N-a fost finalizată proiectarea. Din această cauză n-au obţinut avizele de urbanism. Au fost solicitate şi costuri suplimentare importante. 16 milioane euro. În condiţiile în care lucrarea costă cu cinci milioane de euro mai puţin. Mai mult, am primit şi o solicitare de prelungire a termenului de predare cu 24 de luni”, a explicat într-o conferinţă de presă, ministrul Transporturilor Anca Boagiu.

Concret, potrivit Executivului, antreprenorul nu a finalizat proiectarea pe o lungime de aproape 14 km din cei 20,3 km şi nu a obţinut avizele şi acordurile necesare, inclusiv Autorizaţia de Construire. Mai mult, nici lucrările de descărcare arheologică ce sunt în sarcina antreprenorului nu sunt finalizate. CNADNR estimeaza că, în termen de o lună, va finaliza revizuirea proiectului şi pregatirea documentaţiei de atribuire pentru lansarea noii licitaţii.