Lucrările din Centrul Istoric vor fi gata la sfârşitul lunii

de:
14 aug. 2011
0 Afișari
Lucrările din Centrul Istoric vor fi gata la sfârşitul lunii

„La sfârşitul lunii august vor fi gata de reabilitat şi ultimele străzi. Vom trece apoi la reabilitarea faţadelor. Sunt 36 de faţade de reabilitat, din care ale Primăriei sunt doar 7-8”, a declarat primarul general, Sorin Oprescu. Mai exact, momentan, se mai lucrează doar pe patru străzi: Poştei, Smârdan, Sf. Anton şi Stavropoleos. „Se mai fac doar lucrări de asfaltare pe patru străzi. Utilităţile sunt gata. Apa, canalizarea, gazul, iluminatul, toate sunt finalizate 100%”, a precizat pentru B365.ro, Mădălin Dumitru, director general al Direcţiei de Infrastructură din cadrul Primăriei Capitalei.

Conform indicatorilor tehnico-economici aprobaţi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, pentru reabilitarea centrului vechi erau prevăzuţi 27 milioane de euro. Din această sumă, 7 milioane de euro au fost cheltuiţi de firma Sedesa, înainte ca Primăria Capitalei să rezilieze contractul cu aceasta în 2009. În aproape patru ani, societatea reabilitase doar patru străzi din cele 14 câte erau cuprinse în proiect. După rezilierea contractului cu Sedesa, în primăvara lui 2010 proiectul este preluat de firma Apolodor.

„Din cele 20 de milioane de euro care rămăseseră după Sedesa, s-au cheltuit pentru reabilitarea Centrului vechi doar 7 milioane de euro. Pentru toate lucrările care au fost efectuate după rezilierea contractului cu Sedesa”, a declarat Mădălin Dumitru.

În săptămânile următoare, Piaţa cu Flori, Piaţa Sf. Dumitru şi Piaţeta Lipscani din centrul vechi vor fi amenajate şi dotate cu mobilier urban, iar gardul bisericii Sf. Dumitru şi fântâna bisericii vor fi refăcute. În plus, pe străzile din centrul vechi vor fi instalate 105 jardiniere din piatră naturală, 120 de bănci, dar şi 120 de coşuri de gunoi.

Conform proiectului scos la licitaţie de Primăria Capitalei vor fi plantaţi 50 de copaci şi instalate 400 de plăcuţe cu numerele imobilelor şi 72 de plăci cu denumirile străzilor.

Cookies