Lucrările de refacere a trotuarelor din jurul Parcului Herăstrău sunt oprite din cauza vremii rele

11 dec. 2021
1047 afișări
Lucrările de refacere a trotuarelor din jurul Parcului Herăstrău sunt oprite din cauza vremii rele
Lucrările de refacere a trotuarelor din jurul Parcului Herăstrău sunt oprite din cauza vremii rele. Sursa foto: Radio România

Viceprimarul General al Capitalei, Stelian Budjuveanu, a anunțat că lucrările de refacere a trotuarelor ce înconjoară Parcul Herăstrău vor fi oprite pe parcursul iernii, din cauza vremii nefavorabile.

Lucările de înlocuire a trotuarului din jurul Parcului Herăstrău se opresc din cauza vremii potrivnice, potrivit viceprimarului General al Bucureștiului, Stelian Budjuveanu. Anunțul a fost făcut pe pagina sa de Facebook, ocazie cu care Budjuveanu a precizat și în ce fază sunt lucrările.

Trotuarele din jurul Parcului Herăstrău se află în „stare precară”

Parcul Herăstrău reprezintă unul dintre cele mai frecventate și mai populare parcuri din București, astfel că starea trotuarelor din jur și a aleilor din parc reprezintă un factor-cheie. Din păcate, acestea se află în prezent într-o „stare precară”, potrivit lui Stelian Budjuveanu.

Lucrările de refacere a trotuarelor ce înconjoară Parcul Herăstrău au început în această toamnă, asta după ce s-au strâns sute de plângeri și reclamații din partea cetățenilor care se plângeau de crăpăturile și denivelările din trotuare.

Până acum, autoritățile au finalizat un segment cu o lungime de aproape 2 kilometri din trotuarul care înconjoară parcul. Acesta se află pe Șoseaua Nordului și este adiacent Parcului Herăstrău.

„Noul tronson este sigur pentru o promenadă, fie că mergi pe jos, cu bicicleta sau trotineta ori îți plimbi copilul cu căruciorul.”, a scris Stelian Budjuveanu.

Lucrările de refacere a trotuarelor au fost oprite de vremea nefavorabilă

Viceprimarul General al Capitalei a precizat faptul că autoritățile au decis momentan oprirea lucrărilor în această iarnă din cauza vremii nefavorabile. Astfel, ar urma ca celelalte porțiuni de trotuar din jurul Parcului Herăstrău să fie reasfaltate în momentul în care vremea va permite acest lucru.

Potrivit lui Stelian Budjuveanu, după ce întregul trotuar ce înconjoară parcul va fi înlocuit, pasul următor al autorităților locale va fi de refacere a aleilor din interiorul Herăstrăului.

Una dintre zonele cu probleme din parc, care este adesea reclamată de bucureștenii care frecventează parcul, este aleea care duce spre Ambasada Chinei, mai exact o porțiune aflată la câteva sute de metri de Restaurantul Pescăruș. Pe o lungime de circa 30-35 de metri, asfaltul este fisurat chiar pe mijloc, această fisură având o lățime de aproximativ o palmă, fiind un pericol pentru cei care merg cu rolele, trotineta, sau bicicleta, în special cei mici.

Cookies