Lucrările de reabilitare a Teatrului Naţional încep până în martie

de:
05 feb. 2011
1 Afișari
Lucrările de reabilitare a Teatrului Naţional încep până în martie

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX că până pe 20 februarie va semna decizia de începere a lucrărilor la Teatrul Naţional Bucureşti (TNB), după obţinerea tuturor avizelor şi semnarea contractului de atribuire a lucrărilor.

Lucrările de reabilitare a TNB se vor desfăşura în trei etape. Se va începe cu demolarea aşa-numitei „bomboniere”, clopotul de beton armat care a fost aplicat pe zidurile vechi, ceea ce va duce la mutarea CNDB, a Lăptăriei lui Enache şi a depozitelor MNAC, continuând cu consolidarea întregii clădiri, ceea ce va afecta birourile, depozitele, cabinele şi atelierele TNB, Sala Atelier a teatrului şi Sala Studio a Operetei, şi terminând cu intervenţia la Sala Mare, care va avea la final 850 de locuri, cât a avut iniţial, a explicat Ion Caramitru.

Sala Amfiteatru din TNB va dispărea şi ea, însă teatrul va avea la final cinci săli şi o scenă în aer liber, pe acoperişul clădirii, pentru reprezentaţii în timpul verii.

Teatrul Naţional din Bucureşti „I.L. Caragiale” a început în februarie 2007 demersurile de realizare a unor expertize şi a unui studiu de fezabilitate în vederea reabilitării clădirii din centrul Bucureştiului în care-şi desfăşoară activitatea.

Proiectarea clădirii TNB din Piaţa Universităţii a început în 1963, însă Teatrul Naţional a început să funcţioneze în acest sediu zece ani mai târziu, fiind inaugurate pe rând trei săli: Sala Mare, Sala Studio şi Sala Atelier.

Cookies