ȘTIRI

Lucrările de reabilitare a Șos. Pantelimon, GATA în proporție de doar 56%.Proiectul trebuia terminat

Trei ani pentru reabilitarea a două străzi! Atât îi ia Primăriei Capitalei pentru a finaliza lucrările pe Șos. Iancului și Șos. Pantelimon, începute în vara lui 2013. Pe Șos. Pantelimon, la 15 decembrie doar 56,50% din lucrări fuseseră terminate, din care:

– Liniile de tramvai sunt finalizate in procent de 44% 
– Carosabil – 95%
– Trotuare – 93%
– Piste bicicliști – 93,03%
– Spatii verzi – 44.35%
– Utilitati – 75.02%. 

„Valoarea lucrarilor executate pana la data de 15 decembrie este de 72,300,717.42 lei fara TVA, ceea ce reprezinta un procent de 39.37 % din valoarea totala a contractului pentru tronson sos. Pantelimon”, au precizat reprezentanții Primăriei Capitalei, într-un răspuns transmis B365.ro.

Termenul estimat de finalizare a lucrărilor este iunie 2016.

Pe Șos. Iancului, lucrările se apropie de final. Astfel, la 15 decembrie, 90% din lucrările incluse în proiect erau finalizate. Pe de altă parte, în octombrie 2015, tot Primăria Capitalei anunța că 98% din această lucrare este gata. Tot atunci, municipalitatea anunța că „până la sfârșitul lunii noiembrie constructorul s-a angajat să finalizeze tronsonul cuprins între Șos. Iancului și Bulevardul Chișinău (inclusiv intersecția) ceea ce ar permite reluarea circulației tramvaielor pe Sos. Iancului și Sos. Pantelimon, până la intersecția cu B-dul Chișinău”. Circulația tramvaielor nu a fost însă reluată până acum. 

„In acest moment se fac probe la calea de rulare tramvai si la reteaua de semaforizare urmand ca in perioada urmatoare sa se decida in privinta reluarii circulatiei tramvaielor pe Soseaua Iancului si pe Soseaua Pantelimon, pana la intersectia cu bulevardul Chisinau – relatia dreapta catre bulevardul Basarabia”, precizează reprezentanții Primăriei Capitalei. 

Valoarea lucrarilor executate pana la data de 15 decembrie, este de 37,525,108.48 lei fara TVA, ceea ce reprezinta un procent de 58,45 % din valoarea totala a contractului pentru tronson sos. Iancului.

In ceea ce privește parcarea de la Cora Pantelimon, pentru aceasta urmeaza sa fie stabilita solutia finala. Finalizarea acesteia este estimata in anul 2017. (DETALII despre acest proiect AICI).

DESCRIEREA PROIECTULUI

Pe Șoseaua Iancului proiectul presupune:

– Modernizarea partii carosabile care va avea doua benzi de circulatie pe sens;

– Modernizarea liniei de tramvai din zona centrala, care va avea o latime de 7.00 m si va fi destinata transportului public (tramvai, autobuz si mijloace de interventie). Aceasta va fi denivelata fata de restul carosabilului, asigurand prioritizarea transportului in comun si a mijloacelor de interventie.

Lucrările de pe Șoseaua Pantelimon:

– Modernizarea liniei de tramvai in solutie înierbată, in zona centrala a carosabilului, delimitata de restul traficului;

– Modernizarea carosabilului cu trei benzi pe sens;

– realizarea a doua zone laterale destinate circulatiei pasive care va cuprinde: zona verde (1-2m), piste pentru biciclisti, spatii parcare in lung sau in spic;

– trotuare de minim 2 m;

– Realizarea unui terminal multimodal in zona intersectiei Sos. Pantelimon-Sos Vergului care va cuprinde:

– bucla de intoarcere a tramvaiului;

– peroane tramvai;

– terminal pentru mijloacele de transport auto periurban;

– pasaje de legatura intre terminal si trotuarele strazii;

– iluminat public si mobilier urban;

– introducerea in sistemul de management al traficului;

– construirea unei parcari de tip Park and Ride.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button