Lucrările de modernizare la Pista 2 a Aeroportului Henri Coandă încep pe 21 august

de:
12 aug. 2020
2 Afișari
Lucrările de modernizare la Pista 2 a Aeroportului Henri Coandă încep pe 21 august

„CN Aeroporturi Bucureşti SA anunţă demararea lucrărilor la obiectivul de investiţie ‘Modernizarea pistei 08L-26R şi resistematizarea zonei de siguranţă aferente (inclusiv la căile de rulare N, W, V, O) la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti’. În urma obţinerii Autorizaţiei de construire din partea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, din data de 11.08.2020, CN Aeroporturi Bucureşti a emis ordinul de începere a lucrărilor la obiectivul anterior menţionat pentru 21.08.2020”, se menţionează în comunicat.

Lucrările, în valoare de 109.686.767 lei, vor fi executate de către SC PORR Construct SRL, în baza unui contract atribuit prin licitaţie publică şi au ca termen de finalizare cinci luni de la începerea acestora, potrivit sursei citate. Pista a fost deja închisă din data de 3 august pentru demararea lucrărilor.

„Principalele lucrări care se vor efectua sunt cele de înlocuire a dalelor de beton izolate (în funcţie de nivelul lor de degradare), drenaj, canalizare şi ranforsare a stratului asfaltic al structurii rutiere. Totodată, va fi refăcut integral balizajul pistei”, se mai precizează în comunicat.

Potrivit companiei, ultima reparaţie capitală a Pistei 2 s-a efectuat în 1996, ulterior fiind realizate numai lucrări de reparaţii curente.

„Pe perioada de derulare a lucrărilor la Pista 2, întreg traficul aerian va fi operat pe Pista 1 (08R-26R). Având în vedere numărul redus de mişcări de aeronave (aterizări şi decolări) – în prezent acesta se ridică la circa 42% din valorile normale ale lunii august – nu vor fi înregistrate întârzieri generate de operarea cu o singură pistă, capacitatea de operare a Pistei 1 fiind suficientă pentru desfăşurarea în siguranţă a traficului”, se mai spune în comunicat.

Cookies