ARHIVA B365

Lucrările de modernizare de pe Calea Victoriei, gata în această toamnă. Rămân doar două benzi auto

‘Modernizarea de pe Calea Victoriei se va finaliza integral anul acesta, capitolele la care se lucrează fiind, în afară de noile trotuare şi carosabilul ce va include pistele pentru biciclişti, dotările urbane şi anume: iluminat public, retele edilitare, mobilier stradal, in asa fel incat odata finalizat sa nu mai fie nevoie de interventii pentru diverse „mici” reparatii. Etapele ar fi jumătatea lunii iunie până la Calea Griviţei şi sfârsitul lunii septembrie în integralitatea sa”, a declarat pentru Hotnews.ro. Mădălin Dumitru, directorul general al Direcţiei de Infrastructură din cadrul Primăriei Capitalei. 

„Sunt doua aspecte de mentionat: – retelele edilitare sunt foarte vechi, artera insasi reprezentand un traseu a carui istorie se confunda cu istoria orasului; – o parte dintre aceste retele sunt in administrarea societatilor private, neavand legaturi cu municipalitatea (distribuitorul de gaz si electricitate ale caror interese prioritare nu sunt cele de a reabilita si se multumesc cu reparatii lucru pe care in cazul acestei artere municipalitatea s-a hotarat sa nu-l mai accepte)”, a mai spus Mădălin Dumitru. 

Pistele pentru biciclisti vor fi delimitate de benzile de circulatie, prin borduri inalte de 10 centimetri, iar trotuarele prin bolarzi. In ceea ce priveste traficul rutier, acesta se va desfasura pe doua benzi de circulatie cu sens unic, creandu-se, in preajma intersectiilor, o a treia banda de incadrare pentru virajul la stanga sau la dreapta. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button