Lucrările de la Pasajul Unirii au intrat în ultima fază. Când va fi deschis circulației

23 aug. 2022
8687 Afișari
Lucrările de la Pasajul Unirii au intrat în ultima fază. Când va fi deschis circulației

Lucrările de consolidare și reabilitare la Pasajul Unirii se apropie de sfârșit, astfel încât să fie redat circulației până în data de 5 septembrie.

Închis pe 19 iunie, Primăria Sectorului 4, în administrarea căreia a intrat pasajul la începutul anului, a promis că acesta va fi redeschis în două luni.

În timpul intervenției, constructorii au etanșat fisurile găsite la pasaj, pentru a opri infiltrațiile cauzate de proximitatea râului Dâmbovița, care curge printr-o casetă pe sub pasaj.

Cum va arăta Pasajul Unirii proaspăt reabilitat

Pasajul va avea la final 2.800 de panori metalice ce vor îmbrăca pereții interiori ai pasajului și un sistem performant de ventilație, cu o capacitate mare, pentru extragerea noxelor și asigurarea unui aer curat.

În pasaj au fost montate amplificatoare de semnal GSM, pentru a nu fi probleme la utilizarea telefoanelor.

„Am intrat pe ultima sută de metri cu lucrările la cel mai așteptat proiect din Capitală!”, a anunțat, ieri, primarul Sectorului 4 Daniel Băluță.  În mai puțin de două săptămâni, vom putea circula în siguranță prin Pasajul rutier Unirii, a mai spus acesta.

Încadrat în clasa stării tehnice IV- necorespunzător, unul dintre cele mai aglomerate pasaje din București, prin care trec zilnic peste 60 de mii de mașini, a fost închis circulației rutiere, în vederea stopării degradării și a punerii în siguranță.

Pasajul Unirii a trecut, la începutul acestui an, din administrarea Primăriei Municipiului București în cea a Sectorului 4.

Îți recomandăm și:

 

Cookies