Lucrările de la Pasajul Domnești avansează pe zi ce trece. Proiectul este finalizat în proporție de aproape 50% | VIDEO

25 aug. 2021
1180 Afișari
Lucrările de la Pasajul Domnești avansează pe zi ce trece. Proiectul este finalizat în proporție de aproape 50% | VIDEO
Lucrările de la Pasajul Domnești avansează pe zi ce trece. Proiectul este finalizat în proporție de aproape 50% | VIDEO. Sursa foto: Infrastructure Romania

Muncitorii de la Pasajul Domnești lucrează în ritm accelerat pentru terminarea lucrărilor la termen. Asociația Infrastructure Romania a realizat un videoclip pentru a prezenta stadiul în care se află lucrările în acest moment. Potrivit aceleiași asociații, lucrările au ajuns la un stadiu de completare de aproximativ 46%.

Lucrările de la Pasajul Domnești se apropie de un stadiu de finalizare de circa 50%, potrivit Asociației Infrastructure Romania. Tot această companie a realizat un videoclip în care se poate vedea progresul lucrărilor pe data de 23 august.

https://youtu.be/CQK-zv2DBBs

În filmare se poate observa faptul că grinzile principale aferente inelului central al giratoriului suspendat sunt instalate aproape în totalitate, asta după ce montarea lor a început în jurul datei de 20 iulie.

La acea vreme, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu precizase care sunt operațiunile efectuate de muncitori și care este situația lucrărilor.

„Continuă montarea elementelor prefabricate aferente zidurilor de sprijin ale rampei de coborâre spre Bragadiru. A început montarea elementelor prefabricate aferente zidurilor de sprijin ale rampei de coborâre spre București. Echipele de sudori continuă, în ritm susținut, sudarea tablierului metalic montat, deja. Continuă relocarea rețelelor de utilități pe zona Domnești.”, a explicat Scrioșteanu, potrivit Hotnews.

Lucrările la Pasajul Domnești au început încă din anul 2018

Contractul a fost semnat în data de 10.05.2017 cu : STRACO GRUP SRL – COMNORD SA – SPECIALIST CONSULTING SRL pentru suma de 92 milioane RON fără TVA.

Primele lucrări la Pasajul Domnești au început în anul 2018, având la bază o autorizație de construire parțială, însă nu acesta a fost motivul principal pentru blocarea lucrărilor în mai multe rânduri: înainte de toate, proiectul tehnic a fost refăcut după ce Primăria Capitalei a cerut lărgirea zonei pasajului pentru a se amplasa o linie de întoarcere a tramvaiului, apoi utilitățile din zonă au fost relocate cu mari dificultăți, exproprierile au fost efectuate cu întârzieri semnificative, și, nu în ultimul rând, Straco Grup SRL a intrat între timp în insolvență.

Lucrările au fost reluate în vara anului 2020 de către subcontractorul Tracon, după intrarea în insolvență a companiei care câștigase inițial licitația. Termenul de finalizare al Pasajului Domnești îl reprezintă finalul anului 2021. Pasajul are o lungime totală de 536 de metri.

Cookies