Lucrările de la Pasajul Doamna Ghica aduc noi restricții de circulație în București. TCMB: Se montează ultimele elemente metalice ale tablierului

09 feb. 2023
4380 Afișari
Lucrările de la Pasajul Doamna Ghica aduc noi restricții de circulație în București. TCMB: Se montează ultimele elemente metalice ale tablierului
Lucrările de la Pasajul Doamna Ghica aduc noi restricții de circulație în București. TCMB: Se montează ultimele elemente metalice ale tablierului. Sursa foto: Agerpres, noiembrie 2022

În vederea montajului ultimelor elemente metalice ale tablierului de la Pasajul Doamna Ghica, Trustul de Clădiri Metropolitane anunță că vor exista noi restricții de circulație în București. Acestea se vor aplica în două etape, luna aceasta (februarie, 2023).

Noi restricții de circulație în București pentru lucrările de la Pasajul Doamna Ghica

Luna aceasta se vor monta ultimele elemente metalice ale tablierului de la Pasajul Doamna Ghica.

Astfel, Trustul de Clădiri Metropolitane București îi anunță pe șoferi că este necesară închiderea circulației auto pe Strada Doamna Ghica, de la intersecția Șos. Colentina cu Strada Doamna Ghica până la Aleea Gherase, sensul de mers dinspre intersecție spre Piața Delfinului.

Aceste noi restricții de circulație se vor aplica în două etape:

  • Începând de marți, 14 februarie 2023, ora 04:00 până miercuri, 15 februarie 2023, ora 24:00;
  • Începând de duminică, 19 februarie 2023, ora 04:00 până miercuri, 22 februarie 2023, ora 24:00.

După ce ultimele elemente metalice componente ale tablierului vor fi așezate pe poziția finală, TCMB anunță că va reveni la restricțiile de circulație actuale.

Trecerea de pietoni este desființată

„Reamintim că trecerea de pietoni a străzii Domna Ghica (situată în vecinătatea sucursalei băncii Raiffeissen) este în continuare DESFIINȚATĂ, iar traficul pietonal va fi redeschis după finalizarea sudurilor din zona respectivă”, informează Trustul de Clădiri Metropolitane.

Amintim că, termenul de finalizare pentru Pasajul Doamna Ghica este august 2023. Lucrările la acest obiectiv au început în anul 2018 și aveau ca termen de finalizare luna mai 2020, dar acest termen a tot fost amânat.

Trustul de Clădiri Metropolitane execută lucrările la pasaj. Tablierul metalic este fabricat în Italia.

„Sper că vom termina de montat tot tablierul la începutul lui martie. Dacă ține vremea cu noi, cum a ținut până acum, fiindcă sunt operațiuni care sunt meteosensibile – sudură, vopsitorie – chiar la final de februarie tablierul este montat. La începutul verii va fi gata tot pasajul. După ce montăm tablierul, începem să montăm predalele de beton, contractul de furnizare de predale este deja semnat. Le vom avea în timp util. După predale începem suprabetonarea și asfaltarea, apoi montarea parapeților, sistem iluminat”, a declarat directorul TCMB, Cristian Hiver, la sfârșitul lunii decembrie pentru HotNews.ro.

Cookies