BAZAR

Scandalos: Trotuarele din Piața Unirii amenajate în bătaie de joc și abandonate de luni de zile

Lucrările de reamenajare a trotuarelor din Piața Unirii au început în luna noiembrie a anului trecut. De atunci, zona este un calvar pentru pietoni, pavajele au fost mai mult stricate decât reparate, iar situația nu pare să se schimbe prea curând având în vedere că muncitorii nu prea se fac văzuți pe șantier.

Deschis în prag de iarnă, șantierul a fost abandonat timp de peste patru luni, timp în care și puținele amenajări realizate s-au deteriorat. Reînceperea lucrărilor, făcută cu mare întârziere în vara acestui an, s-a produs mai degrabă pe hârtie decât în realitate.

Câteva din pavajele stricate au fost plombate în bătaie de joc și mai multe bariere masive din beton (foto) au fost montate aproape exclusiv în cele mai aglomerate puncte ale intersecției și împiedică sever circulația pietonilor, fiind așezate aproape exclusiv în cele mai algomerate puncte ale intersecției. Mai rău, lucrarile au fost din nou intrerupte, pentru săparea șanțurilor pentru noua instalație de iluminat public, conform unui răspuns oficial al Administrației Străzilor pentru B365.ro. 

Doar trotuarul dinspre Palatul Parlamentului a fost amenajat, însă nici acolo lucrările nu sunt terminate și zona continuă să arate deplorabil (foto).

În fața magazinului Unirea pietonii își rup picioarele în dale sparte, gropi și șanțuri de mari dimensiuni. Mai mult, aici au apărut și terase sezoniere, care stânjenesc și mai mult pietonii. La momentul vizitei reporterului B365.ro, un singur muncitor se găsea pe întregul șantier de la Piața Unirii. 

Șantierul nesfârșit din Piața Unirii îi costă pe bucureșteni 2,5 milioane de lei (500.000 de euro) și sunt executate de firma Euroconstruct ’98, una din firmele preferate ale Primăriei Capitalei, despre care presa a scris în mai multe rânduri că a fost favorizată pentru obținerea unor contracte oneroase pe bani publici. Firma este deţinută de către „regii asfaltului” Dan Besciu şi Sorin Vulpescu, patroni ai restaurantului Golden Blitz. În afară de „amenajarea” trotuarelor din Piața Unirii, Primăria Capitalei a mai contractat firma Euroconstruct pentru reabilitarea Bulevardului Liviu Rebreanu, pasajul pietonal de la Piața Romană, pistele de bicicliști distruse, înlocuirea de borduri și alte lucrări de reparații pentru diverse străzi.

Termenul de finalizare anunțat pentru această lucrare este luna septembrie a anului curent. „Vor fi instalati stilpi ornamentali diferiti fata de cei montati pana acum in Capitala, deasemenea vor fi montate bancute pentru odihna, jardinière cu flori si stilpisori care impiedica parcarea masinilor pe trotuar” promit reprezentanții Administrației Străzilor. 

O situație aproape identică o întâlnim pe tot în centrul Capitalei, pe Bulevardele Nicolae Bălescu și Magheru. Aici Primăria a început lucrările de reabilitare de aproape un an de zile, dar zona arată în continuare deplorabil. Aici spațiile verzi au fost puternic deteriorate în ultimii ani, însă municipalitatea a ales să înlocuiască copacii de pe marginea bulevardelor cu jardiniere de metal care zac deteriorate și vandalizate. La trotuare lucrează o altă firmă preferată de Primăria Capitalei, Tehnologica Radion, care a beneficiat în ultimii ani de contracte de zeci de milioane de euro, din bani de la bugetul local.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button