STB anunță lucrări pe linia de tramvai 41. Se pun garduri noi și se fac pregătiri pentru noile tramvaie de la Astra Arad

02 mai 2022
14545 afișări
STB anunță lucrări pe linia de tramvai 41. Se pun garduri noi și se fac pregătiri pentru noile tramvaie de la Astra Arad

STB anunță că, în prezent, se lucrează la înlocuirea gardurilor pe tronsonul Ghencea – Strada Brașov al liniei 41 de tramvai (metrou ușor), urmând să fie realizate etapizat și lucrările de refacere a fundației de beton a acestora.

Activitatea de montare a gardurilor se desfășoară pe timp de noapte, pentru a nu afecta circulația tramvaielor sau traficul auto, precizează societatea de transport din București.

„STB SA a început în luna aprilie lucrările de refacere a delimitării amprizei căii de rulare pe linia 41. Acestea vizează înlocuirea totală a vechilor garduri de protecție și refacerea fundației de beton pe care acestea sunt montate. Prima etapă a acestor lucrări a avut loc în anul 2021, când au fost înlocuite toate gardurile în terminalul Ghencea.

În prezent, se lucrează la înlocuirea gardurilor pe tronsonul Ghencea – Strada Brașov, urmând să fie realizate etapizat și lucrările de refacere a fundației de beton a acestora. Acest demers este necesar în contextul în care gardurile vechi sunt corodate, iar demontarea și vopsirea acestora ar fi un proces mai costisitor decât înlocuirea acestora.

De asemenea, fundația de beton va fi refăcută pe tot traseul, aceasta fiind afectată în multe locuri de diferite lucrări, dar și de accidentele auto care produc constant avarii la gardurile căii de rulare. Activitatea de montare a gardurilor se desfășoară pe timp de noapte, pentru a nu afecta circulația tramvaielor sau traficul auto.

În paralel cu aceste lucrări, pe linia 41 se derulează și un program de întreținere a terasamentului, lucrări necesare în contextul întroducerii noilor tramvaie în a doua parte a anului.”, este anunțul STB.

În luna iunie urmează să intre în circulație primele tramvaie noi, dintr-un lot de 100 de tramvaie noi care vor fi livrate de compania Astra Arad, Bucureștiului.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies