Lucrări la turație maximă pe Centura Bucureşti. Cum avansează construcția pasajelor Domneşti şi Olteniţei | VIDEO

18 nov. 2021
5392 Afișari
Lucrări la turație maximă pe Centura Bucureşti. Cum avansează construcția pasajelor Domneşti şi Olteniţei | VIDEO
Lucrări la turație maximă pe Centura Bucureşti. Cum avansează construcția pasajelor Domneşti şi Olteniţei | VIDEO

Lucrările la Centura București avansează de la o săptămână la alta. Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioşteanu, a anunțat, joi, că deja a început montarea grinzilor de beton la pasajul Olteniţei – Popeşti Leordeni, pentru rampa de urcare dinspre Berceni. De asemenea, a venit cu o serie de imagini video pentru a prezenta progresul.

Lucările pe Centura București continuă. Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a anunțat, într-o postare pe Facebook, că au fost realizate deja 54 dintre cele 73 de grinzi de beton necesare pasajului. Mai mult, continuă forajele cu două foreze, iar această lucrare va fi finalizată în scurt timp.

Au fost produse 54 dintre cele 73 de grinzi de beton necesare pasajului. Acestea se produc la Ploiești. Continuă forajele cu două foreze, iar în scurt timp se vor finaliza, a anunțat Scrioșteanu.

Lucrări în forță pe Centura București

Mai mult, secretarul de stat în MT mai arată că s-au finalizat deja armarea, cofrarea și turnarea zidurilor laterale la rampa de coborâre spre Berceni.

„S-au finalizat armarea, cofrarea şi turnarea zidurilor laterale la rampa de coborâre spre Berceni. Se lucrează, în continuare, la cofrarea, armarea şi turnarea riglelor peste pilele deja executate. Continuă lucrările de lărgire a Centurii Bucureştiului, la 4 benzi, de la DN4 până la Berceni”, a mai explicat acesta pe pagina sa de Facebook, cum face în fiecare săptămână de când a promis că lucrările din București vor fi terminate la timp.

Ce se întâmplă cu pasajele Domneşti şi Olteniţei

Mai mult, acesta a mai transmis că a fost finalizată asfaltarea bretelei de trafic agabaritic. Aceasta va face legătura între Șoseaua Olteniţei şi Centura Bucureştiului, în sensul spre Glina. Nu în ultimul rând, continuă și devierea utilităţilor şi realizarea canalizării pluviale aferente pasajului Olteniței.

Mai mult, în ceea ce privește pasajul Domnești, acolo deja au fost finalizate sudurile la tablierul metalic şi a început montarea elementelor prefabricate la zidurile de sprijin ale rampei de urcare dinspre Bragadiru. De asemenea, s-a finalizat armarea plăcii de supra-betonare la rampa de urcare dinspre A1 – Chiajna şi urmează turnarea betonului în zona respecitivă. Astfel, a început aşternerea balastului stabilizat pentru crearea a două benzi suplimentare spre A1 – Chiajna şi continuă montarea elementelor prefabricate la zidurile de sprijin la rampa de coborâre spre Bucureşti.

Pasajul Domneşti  este practic un sens giratoriu suspendat, cu o lungime de 536 de metri, care va costa, la final, suma de 91.5 miloane de lei. Acesta ar trebui să fie gata la începutul anului 2022 sau cel puțin în primăvara acestui an. Contractul a fost semnat încă din 2017, dar lucrarea a avut parte de întârzieri.

Când vor fi gata pasajele de pe Centura București

După cum am amntit și în alte articole privind aceste lucrări, Pasajul Domneşti este al doilea din cele cinci pasaje aflate în construcţie pe Centura Capitalei care ar putea fi deschis în curând traficului auto, însă după cel de la Mogoşoaia, dacă ținem cont de stadiul lurcărilor.

Scrioșteanu promite că cele cinci pasaje vor fi gata până la finalul lui 2022. Astfel, după Mogoșoaia, urmează pasajele Domneşti, Berceni, Popeşti-Leordeni (Olteniţei) şi Cernica.

Cookies