Lucrări la Eroii Revoluției. A început construcția pasajului pietonal. Vor dispărea trecerile de pietoni de la suprafață

04 apr. 2022
1809 Afișari
Lucrări la Eroii Revoluției. A început construcția pasajului pietonal. Vor dispărea trecerile de pietoni de la suprafață

Luni dimineață au început lucrările la pasajul pietonal Eroii Revoluției, anunță primarul Sectorului 4 Daniel Băluță, construcție reluată după ce a fost preluată de administrația de sector. Lucrările pentru acest pasaj pietonal sunt estimate să dureze 12 luni. În seara de duminică, 03 aprilie 2022, traficul rutier va fi restricționat, iar potrivit unui cititor al b365.ro, zona era aglomerată, luni dimineața.

Scopul construcției pasajului este încercarea de a fluidiza traficul din cea mai aglomerată intersecție a Sectorului 4, în final trecerile de pietoni fiind eliminate și înlocuite cu acest pasaj pietonal. O intersecție foarte aglomerată care, din cauza lipsei unei sistematizări corecte, provocă în fiecare dimineață ambuteiaje pe Șoseaua Giurgiului și Olteniței, iar seara pe Calea Șerban Vodă și Șoseaua Viilor.

În prima etapă se va lucra în fața cimitirului Bellu

Pasajul pietonal de la Eroii Revoluției a fost început cu ani în urmă, iar până în 2021,când a intrat în administrația Sectorului 4 din București, a fost pus în conservare.

În seara de duminică, 03 aprilie 2022, traficul rutier din respectiva zonă va fi restricționat, pentru începerea lucrărilor. În primă fază, se va interveni pe trotuarul și pe prima bandă de circulație, din fața cimitirului Bellu. Mai apoi se va lucra etapizat pe celelalte benzi. Astfel se dorește evitarea supraaglomerării, pe un segment de drum din București ce este oricum cunoscut ca fiind extrem de circulat.

Toate trecerile de pietoni din Zona Eroii Revoluției vor fi eliminate, iar mai apoi, după terminarea lucrărilor la pasajul pietonal, vor fi mutate în subteran. În acest fel pietonii nu vor fi supuși riscurilor atunci când traversează intersecția. De asemenea, șoferii vor putea circula în condiții de trafic fluent.

Pasajul pietonal ce urmează a fi construit va face corespondența atât cu stația de metrou din zonă, cât și cu celelalte stații de transport public de suprafață (STB).

Caracteristicile pasajului pietonal Eroii Revoluției

Detalii ale pasajului pietonal:

  • Va avea 40 de metri lungime
  • Va avea 4,5 metri lățime,
  • Trei căi de acces,
  • Trei escalatoare,
  • Trei lifturi speciale pentru persoanele cu dizabilități.

Pentru a se evita posibilele neplăceri în trafic, pe perioada lucrărilor, cetățenii sunt rugați să tranziteze zona respectând restricțiile de circulație ce se vor instițuii.

 

Cookies