Lucrări în Bucureşti pe linia tramvaiului 5: Bulevardul Aerogării va fi reabilitat, iar liniile de tramvai vor fi modernizate

08 iun. 2022
6239 Afișari
Lucrări în Bucureşti pe linia tramvaiului 5: Bulevardul Aerogării va fi reabilitat, iar liniile de tramvai vor fi modernizate
FOTO: arhiva Agerpres/ Zona Aeroportului Băneasa

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a semnat, miercuri, contractul de servicii de proiectare şi execuţie pentru continuarea şi finalizarea proiectului de reabilitare a bulevardului Aerogării, aflat în nordul Bucureștiului, din cartierul Băneasa, inclusiv a liniilor de tramvai. Lucrările vor dura 6 luni, iar valoarea este de 9,6 milioane de lei.

„Am semnat contractul de servicii de proiectare şi execuţie pentru continuarea şi finalizarea proiectului de reabilitare a bulevardului Aerogării, inclusiv a liniilor de tramvai. Este vorba despre un proiect sistat de mai bine de zece ani, din cauza problemelor ridicate de exproprieri şi intrarea în insolvenţă a fostului executant”, anunţă Nicuşor Dan.

Edilul precizează că lucrările vor fi realizate de Societatea de Transport Bucureşti (STB).

„Până la mijlocul acestei luni va fi emis ordinul de începere a proiectării, iar apoi cel pentru execuţia propriu-zisă a lucrărilor. Se vor moderniza linia de tramvai, reţeaua de contact şi peroanele şi se vor reface canalizaţia pentru semafoare, carosabilul şi trotuarele. Lucrările vor dura 6 luni, iar valoarea contractului este de aproximativ 9,6 milioane lei”, conchide Dan.

Lucrările vor fi pe linia de tramvai 5, care stă închisă de aproape cinci ani, una dintre cele mai importante linii de tramvai din București, deoarece face legătura între Băneasa și centrul orașului.

Într-un comantariu la postarea lui Nicușor Dan, o persoană îi cere primarului ca după reabilitare, și repunerea în circulație, frecvența de circulație a tramvaiului 5 să fie mărită.

„E important ca după refacera liniilor să se mărească și frecvența tramvaiului 5, venea la 17-20 de minute înainte de suspendarea lui. Ori el ar putea scoate o grămadă de corporatiști înspre Ștefan cel Mare și tot estul capitalei dacă se reface și se izolează linia și circulă la intervale civilizate.”, scrie acesta.

Municipalitatea a investit în 2012 în modernizarea liniei de tramvai 5 circa 36 milioane lei, însă a fost modernizat doar tronsonul de pe bd Aerogării și de pe Podul Băneasa.

Pe bulevardul Aerogării, până la bucla de întoarcere, ultimele investiții au fost făcute în anul 2012 și au cuprins lucrări la linia de tramvai, stații, peroane, carosabil, trotuare, semaforizare și iluminat public, iar valoarea acestora a fost de aproximativ 36 milioane lei cu TVA. Pasajul Baneasa a fost recepționat final în 2016 și a fost dat în administrarea Administrației Străzilor (a ieșit din garanție).

Tronsonul dintre Podul Băneasa și Șoseaua Ștefan cel Mare se află însă într-o stare avansată de degradare, scrie Hotnews.

Îți recomandăm și:

Cookies