Lucrări edilitare în sectorul condus de Clotilde Armand: intersecții supraînălțate, adaptare trotuare și semaforizare la comandă

07 dec. 2022
863 Afișari
Lucrări edilitare în sectorul condus de Clotilde Armand: intersecții supraînălțate, adaptare trotuare și semaforizare la comandă

Alte 9 zone vor avea treceri de pietoni supraînălțate, după ce s-au încheiat lucrările la 30 de intersecții din Sectorul 1.

Primarul Clotilde Armand spune, miercuri, 7 decembrie, că în acest moment echipele Sectorului 1 efectuează lucrări de supraînălțare în alte 9 locații, șantierele fiind în diverse faze de execuție.

”Unele intersecții sunt deja finalizate, dar urmează să fie marcate (semnalizare rutieră orizontală și verticală), iar în alte cazuri se fac lucrări de adaptare a trotuarelor, sunt amplasate guri de scurgere care să preia apele pluviale în lungul străzii, sunt ridicate căminele existente la cota amenajată a părții carosabile supraînălțate sau se montează stâlpii de protecție de delimitare a accesului pietonal între trotuar și partea carosabilă. Până în prezent am supraînălțat un număr total de 30 de intersecții.”, spune aceasta.

Planul de siguranță rutieră a Sectorului 1, implementat după ce a fost votat la începutul anului

”Aceste demersuri sunt doar o parte a unui întreg, care înseamnă Planul de siguranță rutieră a Sectorului 1 care a fost adoptat la începutul acestui an”, menționează primarul Armand, care adaugă că trecerile de pietoni supraînălțate au potenţialul de a creşte considerabil siguranţa pietonilor.

Primarul Sectorului 1 consideră că elemente de infrastructură rutieră mai bune înseamnă mai multă siguranță în trafic și mai multe vieți salvate. În plus, caracterul permanent al trecerilor de pietoni supraînălţate va genera şi o schimbare de conduită în trafic, sporind atenţia şoferilor cu precădere pe segmentele de carosabil aflate în proximitatea instituţiilor de învăţământ.

Pe lângă supraînălțarea trecerilor de pietoni, acest plan mai cuprinde amplasarea de limitatoare de viteză, modernizarea intersecțiilor periculoase, inclusiv cu semaforizare la comandă, organizarea de campanii de prevenție, aplicarea strictă a Codului Rutieră etc.

În Sectorul 6, în mai puțin de o lună, au fost lucrări la peste 100 de treceri de pietoni care au fost iluminate vertical, iar unele au fost supraînălțate.

Îți mai recomandăm și:

Cookies