Lucrări de reabilitare pe drumul turistic Râşnov – Bran. Câţi bani a alocat CNADNR

de:
25 feb. 2016
0 Afișari
Lucrări de reabilitare pe drumul turistic Râşnov - Bran. Câţi bani a alocat CNADNR

Potrivit bugetului de venituri şi chetuieli postat pe site-ul CNADNR, a fost alocată suma de 111, 26 de milioane de lei pentru reabilitarea DN 73 Braşov – Piteşti. Repararea totală a şoselei, care are o lungime de 103,25 kilometri, a fost estimată la suma de 275, 86 milioane de lei, dar până acum au fost făcute lucrări doar în judeţul Argeş, scrie news.ro. Banii alocaţi pentru acest an vor fi folosiţi pentru reabilitarea porţiunii de drum care traversează Braşovul.

Cele mai mari probleme sunt pe porţiunea de 12 kilometri între Râşnov şi Bran, unde în utimii ani s-au făcut doar plombări, iar la ora actuală şoseaua este plină de gropi. Drumul este de mare importanţă turistică, fiind tranzitat, în fiecare weekend, de peste 15.000 de autoturisme.

Potrivit CNADNR termenul de finalizare a lucrărilor este 16 septembrie 2016.

Autorităţile locale din Râşnov şi Bran au cerut încă de acum şase ani reabilitarea drumului, dar abia anul trecut s-a reuşit obţinerea de fonduri europene.

Starea proastă a acestui drum a făcut ca Bran să rateze de două ori obţinerea titulaturii de staţiune de interes naţional, în 2013 şi 2014, iar prin acest eşec s-au pierdut fonduri europene importante pentru dezvoltarea turismului.

Cookies