Lucrări de modernizare și reabilitare în Parcul Natural Văcărești. Se instalează panouri informative și se refac posturile de pază în Delta Bucureștiului

10 iul. 2024
2282 afișări
Lucrări de modernizare și reabilitare în Parcul Natural Văcărești. Se instalează panouri informative și se refac posturile de pază în Delta Bucureștiului
Lucrări de modernizare și reabilitare în Parcul Natural Văcărești. Se instalează panouri informative și se refac posturile de pază în Delta Bucureștiului. Sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului București

Parcul Natural Văcărești din Capitală a fost pregătit de autorități pentru a fi cât mai primitor pentru turiști în lunile următoare. Astfel au avut loc lucrări de modernizare și reparație a foișoarelor de observație și a posturilor de pază și urmează să fie instalat un sistem de monitorizare cu camere video a întregului parc, fiind realizat deja studiul de fezabilitate pentru acest proiect.

Parcul Natural Văcărești a trecut printr-un proces de reabilitare și amenajare pentru a putea primi bucureștenii în condiții optime în acest colț unic în țară și în Europa. Lucrările necesare au fost realizate de Primăria Capitalei, prin intermediul Administrației Parcul Natural Văcărești.

„Primăria Capitalei, prin Administrația Parcul Natural Văcărești, execută lucrări de reparații, amenajare și modernizare în Parcului Natural Văcărești.”, a anunțat municipalitatea pe contul de Facebook al instituției.

Ce lucrări au fost realizate deja la „plâmânul” Bucureștiului – Parcul Natural Văcărești

În acest sens, Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a explicat în ce constau aceste lucrări de modernizare, reparație și reabilitare. Prin urmare, au fost reparate și reignifugate foișoarele de observație ornitologică, și au fost montate panouri informative noi la intrările în parc, dar și panouri care prezintă flora și fauna din Delta Văcărești. Nu în ultimul rând, au fost instalate coșuri de gunoi și toalete ecologice pentru a putea păstra acest colț special din București cât mai curat.

„Ne dorim ca vizitatorii Parcului Natural Văcărești să fie în siguranță și să aibă experiențe cât mai plăcute în acest loc unic în Europa.
Reparăm și reignifugăm foișoarele de observație ornitologică, am instalat panouri informative noi la intrările în parc, panouri despre fauna și flora parcului, coșuri de gunoi și toalete ecologice.”, a spus Nicușor Dan.

De asemenea, autoritățile au modernizat posturile de pază, fiind instalate panouri solare de unde acestea se vor alimenta și se va implementa în viitor un sistem de monitorizare video a întregului parc, fiind făcut deja studiul de fezabilitate necesar.

CITEȘTE ȘI

Cookies