ÎN BUCUREȘTI

Lucrări de extindere și modernizare la rețeaua de apă și canalizare pe 1.300 de străzi din București

Alexandru Moldovan, Director General Adjunct Apa Nova, anunță lucrări de extindere și modernizare la rețeaua de apă și canalizare pe 1.300 de străzi din București.

Directorul General Adjunct Apa Nova a vorbit la București FM despre lucrările de extindere și modernizare la rețeaua de apă și canalizare care vor cuprinde 1.300 de străzi din București.

Lucrări de extindere și modernizare la rețeaua de apă și canalizare

„Până în 2032 asigurăm fonduri de 367, 9 milioane de euro. Ele vor susține implementare unui program de lucrări strategice. Lucrările de extindere și modernizare vor acoperi peste 1.300 de străzi din Capitală și se vor desfășura pe o durată de 11 ani. Sunt 45 de șantiere în București, în diverse stadii de evoluție. Sunt lucrări de redimensionare ori extindere a structurii de apă și canalizare. Vrem să introducem tehnologii noi. Scopul este de a evita săpăturile deschise și efectele negative asupra mediului”, a spus Alexandru Moldovan.

Rețeaua de canalizare e subdimensionată

„În București există 2.392 de kilometri de rețea de canalizare, comparabil cu distanța dintre București și Paris. În present, sistemul de canalizare trebuie să răspundă nevoilor unei populații ce depășește 2 milioane de locuitori. Vreau să subliniez că rețeaua de canalizare e subdimensionată în raport cu evoluția sociologică a Capitalei din ultimii 20 de ani”, mai spune Directorul General Adjunct Apa Nova.

Putem să bem apă de la robinet?

Dacă putem sau nu să consumăm apa de la robinet, Directorul General Adjuct spune:

„Da, categoric, da! Putem consuma apa de la robinet. Laboratoarele noastre sunt verificate, au personal calificat și sunt dotate cu echipamente performante ce permit analiza. Calitatea apei respectă 100% standardele europene.”


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button