Lucrări de Adrian Ghenie vândute la licitație în București. S-au obținut sume cu mult peste cele semnate de Brâncuși

19 feb. 2021
63 Afișari
Lucrări de Adrian Ghenie vândute la licitație în București. S-au obținut sume cu mult peste cele semnate de Brâncuși

Joi seară, în București, a avut loc, online, licitaţia de artă postmodernă şi contemporană a Artmark, lucrări de Constantin Brâncuşi şi Adrian Ghenie fiind vândute pentru 272.000 de euro.

Două lucrări semnate de Adrian Ghenie, „Untitled” şi „Nova”, ambele în ulei pe carton, au fost lucrările adjudecate, online, în licitaţia de artă postmodernă şi contemporană a Artmark, cu cele mai mari sume: 129.000 de euro, respectiv 110.000 de euro.

Expusă la Centrul Cultural Sindan, lucrarea „Untitled” face parte din o serie în care artistul a urmărit crearea unei mitologii personale, pornind de la caracterul simbolist al unor imagini-cheie: melcul, îngerul, roaba, calul.

Simbolul central este un înger care împinge o roabă, o joncţiune forţată a teluricului cu divinul, creându-se astfel o realitate subiectivă, cu valori răsturnate sau diferite faţă de cotidian. Lumea se dezvăluie într-o manieră tenebroasă întunecată, invadată de cochilii, înşirate aproape obsesiv şi sugerând un timp împietrit, reminiscenţă a unei alte epoci. Lumea depictată pare să se afle în stare de eroziune de propriile valori joase şi inechităţi.

„Le Crocodile” şi fotografia „Cap de fată” de Brâncuşi au fost vândute cu 32.000 de euro.

Opera „Le Crocodile” şi fotografia „Cap de fată” („Premiere pierre directe”), realizate de celebrul sculptor Constantin Brâncuşi, au fost vândute în final pentru 18.000 de euro şi 14.000 de euro.

Cookies