Lucrare de mântuială. Pantă cu înclinația de 42% pe un pod pietonal peste Dâmbovița. ”Mai degrabă rampă de lansare în stradă, nu accesibilizare”

11 iun. 2022
1722 afișări
Lucrare de mântuială. Pantă cu înclinația de 42% pe un pod pietonal peste Dâmbovița. ”Mai degrabă rampă de lansare în stradă, nu accesibilizare”

„Am ridicat ochii din laptopuri și am văzut soluția de accesibilizare făcută în timpul zilei la podul pietonal din Splaiul Unirii 160”, observă ONG-ul AMAIS, care notifică administrația publică a Bucureștiului și primăriile de sectoare să îndrepte lucrarea.

Imaginile publicate pe contul de Facebook al asociației vorbesc de la sine despre greșeala de construcție.

La cât de abruptă au făcut rampa, o persoană în scaun rulant va trebui să fie împinsă de cineva cu multă forță, sau să aibă un sistem de frânare foarte bun ca să nu ajungă direct în fața mașinilor la coborâre, mai spune organizația.

Proaspetele rampe au o înclinație de 23 de grade – aproximativ 42%. Panta maximă a rampei de acces trebuie să fie cuprinsă între 5 – 8% pentru diferențe de nivel mai mari de 20 cm.

Informația e la îndemâna tuturor, se găsește în Normativul de Proiectare 051 – privind adaptarea clădirilor civile și spațiului urban la nevoile individuale ale persoanelor cu handicap.

„Plănuiam să facem o lansare ca să scoatem în lume ghidul „Spații publice fără bariere – Recomandări pentru accesibilitate” făcut de Iris Popescu în colaborare cu World Bank Romania, dar când am văzut update-ul de lângă noi am zis că cel mai bine e să vă invităm la dialog. Avem recomandări și pașii esențiali ca așa ceva să nu se mai repete.”, precizează AMAIS.

ONG-ul notifică, astfel, Primaria Sectorului 4, Primaria Sectorului 3, Primăria Municipiului Bucureşti, Apele Române, Inspectoratul de Stat în Construcții, Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială-ANPIS și Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii Romania, pentru a reface rampa de accesibilitate de pe Splaiul Unirii 160.

Îți recomandăm și:

Cookies