Lucian Bute ar putea boxa la Bucureşti anul viitor

de:
17 nov. 2010
0 Afișari
Lucian Bute ar putea boxa la Bucureşti anul viitor

Ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, a declarat astăzi că instituţia pe care o conduce s-a angajat să susţină organizarea la Bucureşti a meciului de box, din vara anului viitor. Aceasta nu a precizat însă şi ce sumă va aloca ministerul pentru desfăşurarea competiţiei sportive, spunând că deocamdată nu au fost făcute evaluări în acest sens. „Ne-am dori ca unul din meciurile pe care le va avea Lucian Bute anul viitor să fie organizate la Bucureşti, cu sprijinul MDRT, pentru că ar atrage atenţia asupra României. Colaborarea cu cel mai mare pugilist român va face mai atractivă ţara noastră, în special pe pieţele din Statele Unite ale Americii şi America de Nord, acolo unde ne-am stabilit ca ţintă atragerea turiştilor în perioada următoare”, a explicat Udrea care a adăugat că „imaginea României este mult mai bine promovată de mari sportivi decât de mari politicieni”.

La rândul său, campionul mondial la box la categoria supermijlocie a declarat că şi-ar dori ca meciul de anul viitor din Capitală să aibă loc pe stadioanele Lia Manoliu sau Cotroceni. „Mă aştept să mă susţină în jur de 10-15.000 de oameni, de aceea Sala Polivalentă cred că ar fi foarte mică. E o onoare pentru mine să fiu alături de Nadia Comăneci, Gheorghe Hagi sau Ilie Năstase şi sper din tot sufletul să pot să boxez în România”, a subliniat Lucian Bute.

Campania de promovare a turismului românesc peste hotare este finanţată cu 75 milioane euro, bani ce provin din fonduri europene. În sumă este inclusă, pe lângă creaţia celebrei frunze în valoare de 800.000 de euro şi promovarea ţării noastre în următorii trei ani.

Cookies