ARHIVA B365

Lucian Bute A PICAT testul antidoping

Comisia de Box şi Lupte din DC a notificat WBC că pugilistul român a fost depistat pozitiv pentru „Ostarine”, substanţă interzisă, se arată într-un comunicat al forului mondial, citat de prosport.ro.

Lucian Bute s-a luptat cu Badou Jack pentru titlul mondial WBC pe 30 aprilie 2016, meci încheiat la egalitate. Conform WBC, Bute a efectuat testul antidoping după meciul disputat la Washington, iar în probele recoltate s-au găsit urme de „ostarină”, o substanţă interzisă.

Ostarina este un modulator selectiv al receptorilor androgenici (SARM) ce poate fi folost de sportivi în timpul antrenamentelor şi pentru creşterea formei şi a rezistenţei fizice, cu efecte similare steroizilor anabolizanţi. Substanţele de tip SARM au fost interzise ca atare de Agenţia Mondială Antidoping (WADA) în ianuarie 2008.

„Comisia de Box şi Lupte din DC va urma propriile regulamente antidoping şi se va consulta cu WBC şi programul Clean Boxing. Mai multe informaţii vor fi date publicităţii în zilele următoare”, se arată în comunicatul WBC.

Lucian Bute a reacţionat pe Facebook, declararând că nu a folosit niciodată substanţe interzise.

„Nu am amănunte pentru că nu ma primit încă rezultatul oficial al laboratorului folosit de către comisia atletică din WASHINGTON. Personal, eu sunt surprins şi dezamăgit de această ştire. Am o lungă carieră în spate şi am fost testat anti-doping de zeci de ori fără să am vreodată un test pozitiv. Comform protocolului va avea loc un nou test la eşantionul „B” şi voi aştepta acest nou test înainte să fac alte comentarii. Nu am folosit niciodată substanţe interzise şi sunt convins că se va face lumină în acest dosar”, a declarat boxerul. 

În vârstă de 36 de ani, Lucian Bute a disputat 36 de meciuri la profesionişti, înregistrând 32 de victorii (25 prin K.O.), trei înfrângeri şi o remiză (în ultimul meci, cu Badou Jack, care a păstrat centura WBC).


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button