Lucian Boia, despre problema maidanezilor: „O să asistăm la un masacru al câinilor care va dura ani”

de:
12 sept. 2013
0 Afișari
Lucian Boia, despre problema maidanezilor:

Istoricul Lucian Boia a povestit, într-un interviu acordat B365.ro, că, și în secolul XIX, călătorii străini se mirau de mulțimea câinilor de pe străzile de la noi.

El a explicat că acest lucru ține de lipsa de organizare românească și crede că problema s-ar putea rezolva și altfel: „Dacă mă întrebați ce părere am despre soluția la care s-a ajuns, a eutanasierii câinilor, mi se pare una barbară și nu am cum să apreciez o asemenea soluție. Sigur, nu trebuia să se ajungă la stadiul la care s-a ajuns, dar, și așa, eu cred că soluția putea să fie alta. 

Știți ce se va întâmpla? E o treabă oribilă. Sunt zeci și zeci de mii de câini ai străzii doar în București și capacitatea de a-i aduna și a-i trimite pe lumea cealaltă e destul de limitată. În România, o să asistăm la un masacru al câinilor care va dura ani și ani de zile. România, pe lângă toate ale ei, că e o țară care nu e foarte bine văzută, o să mai fie și țara unde una dintre principalele ocupații ale oamenilor va fi ucisul câinilor. Asta va fi imaginea României, și nu una deformată.

După ce o să-i omoare, o să se întâmple cum s-a întâmplat și după ce i-a omorât Băsescu, când era primar. Alții au venit și le-au luat locul. Românii o să tot omoare câini, în masă și fără să rezolve problema. Dar vom fi țara care s-a specializat în uciderea cinilor. Cred că imaginea asta e cam sinistră și s-ar putea face un efort… sigur, sunt foarte mulți, nu trebuia să se ajungă aici, dar s-ar putea face un efort să se mărească numărul de adăposturi, capacitatea lor și să fie hrăniți și sterilizați acolo, dar să fie o treabă făcută serios și până la capăt. Dacă accepți și cheltuiala respectivă- dar probabil că nu costă mai mult decât se fură în România.”

De ce Bucureștiul nu este și n-a fost niciodată „Micul Paris”, cât de mult au influențat străinii dezvoltarea orașului și cât de binemeritată e imaginea pozitivă pe care locuitorii Capitalei o au despre perioada interbelică, aflați vineri, când vom publica interviul complet cu istoricul Lucian Boia. Interviul face parte din seria Bucureștiul Meu.

Cookies