Lucian Bode: Astăzi nu vorbim de o relaxare totală, ci de una prudentă

15 mai 2021
87 afișări
Lucian Bode: Astăzi nu vorbim de o relaxare totală, ci de una prudentă

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat că măsurile de relaxare adoptate vineri de Guvern au în vedere o relaxare prudentă, nu una totală. În același timp, ministrul anunță că, acolo unde se mențin restricțiile, vor continua controalele.

Lucian Bode a vizitat sâmbătă şantierul din Sălaj al Autostrăzii Transilvania A3, la nodul rutier Nădășelu. Ministrul a declarat că autorităţile vor fi atente în continuare la campania de vaccinare şi la cazurile noi de coronavirus.

Totodată, Bode a mai spus că, în funcție de cei doi indicatori, Guvernul a stabilit o serie de măsuri de relaxare, cu un prim termen data de 15 mai.

Lucian Bode: Astăzi nu vorbim de o relaxare totală, ci de una prudentă

„Astăzi nu vorbim despre o relaxare totală, vorbim despre o relaxare prudentă şi în continuare îi îndemn pe români să respecte toate măsurile de protecţie sanitară pe care noi le avem încă în vigoare. Acești doi indicatori îi vom avea în permanență în atenție. Una din reglementările hotărârii de Guvern de ieri vizează cine verifică respectarea măsurilor și mai ales care sunt obligațiile celor care organizează evenimente. Responsabil pentru verificarea respectării măsurilor este Ministerul Afacerilor Interne, respectiv Ministerul Sănătății. (…) Așadar, astăzi nu vorbim de o relaxare totală, vorbim de o relaxare prudentă”, a declarat Lucian Bode, potrivit Digi24.

Ministrul Afacerilor Interne le recomandă românilor să respecte în continuare toate măsurile de protecție.

„În continuare vor fi controale acolo unde restricțiile sunt menținute”, a mai spus Bode, conform sursei citate.

Sâmbătă este prima zi cu măsuri de relaxare. Vineri, Guvernul a aprobat hotărârea în care se aplică măsurile de relaxare, asta după ce rata de infectare din România a scăzut. Astfel, masca de protecţie nu mai e obligatorie în spaţiile publice neaglomerate şi s-au eliminat restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii.

Cookies