ESENTIAL

Lucian Bode anunţă reguli stricte pentru slujbele de Înviere. Sunt anunțate și sancțiuni pentru eventualele petreceri descoperite

Ministrul de Interne a vorbit despre cum se vor ține slujbele în noaptea de Înviere. Lucian Bode anunță că vor exista și sancțiuni pentru cei care nu vor respecta regulile pandemiei, stabilite prin normele stării de alertă.

Lucian Bode anunţă reguli stricte pentru slujbele de Înviere

Lucian Bode a declarat că slujbele și rugăciunile colective din noaptea de Înviere se vor desfășura atât în interiorul bisericilor, cât și în afara lăcașelor de cult. Cu această ocazie a vorbit despre regulile de protecție sanitară pe care enoriașii trebuie să le respecte.

„În interiorul bisericilor, cu mască, doi metri distanțare; în exterior, cu mască, un metru și jumătate distanțare”, a spus ministrul Afacerilor de Interne în cadrul unei emisiuni la B1 TV, potrivit RomâniaTV.

„În perioada următoare, am solicitat structurilor noastre o vizibilitate sporită în spațiul public, atât în ceea ce privește forțele de ordine publică în perimetrul stradal, cât și structurile de Poliție Rutieră pentru fluidizarea circulației rutiere în principalele zone. Concret, ce avem voie și ce nu avem voie să facem, prin hotărârea CNSU, știm foarte bine, circulația în noaptea de Înviere este permisă în intervalul orar 22 – 5 dimineața. Activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor și rugăciunilor colective, se desfășoară atât în interior, cât și în afara lăcașurilor de cult, cu respectarea regulilor de protecție sanitară și distanțare fizică”, a declarat Lucian Bode, miercuri seară, în cadrul aceluiași post de televiziune.

Lucian Bode a fost întrebat dacă purtarea măștii va fi obligatorie, atât la interior, cât și la exterior. Demnitarul a afirmat: „În interiorul bisericilor, cu mască, doi metri distanțare; în exterior, cu mască, un metru și jumătate distanțare”.

„În acest sens, vreau să subliniez faptul că am mai avut o colaborare foarte bună cu Patriarhia, cu reprezentanții cultelor, cu echipele de voluntari, la nivelul fiecărui județ. Apropo de videoconferința de care făceam vorbire la începutul intervenției mele, toate structurile noastre, prin Instituțiile Prefectului, au discutat cu agenții economici, cu reprezentanții cultelor, despre obligațiile care revin fiecăruia în această perioadă”, a adăugat Lucian Bode.

Sunt anunțate și sancțiuni pentru eventualele petreceri descoperite

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a spus că autoritățile nu vor ezita să ia măsuri dacă regulile anti-COVID vor fi încălcate în noaptea de Înviere. Anunțul vine mai ales pentru cei care vor să profite de ridicarea restricțiilor de circulație, pentru a merge la petreceri.

În noaptea de Înviere, circulația va fi liberă strict pentru deplasarea la biserică. Cu toate acestea, nu va fi nevoie de adeverință pe proprie răspundere pentru părăsirea locuinței.

Lucian Bode a fost întrebat ce siguranță avem că tinerii, de exemplu, după ce pleacă de la biserică nu se duc la petreceri, ministrul a răspuns: „Organizarea de evenimente publice și private e interzisă și vă spun foarte clar: nu vom ezita să dispunem măsurile legale care se impun în cazul în care normele sunt încălcate. Știm clar că restaurantele sunt închise în funcție de incidența cumulată în ultimele 14 zile la mia de locuitori. Se închid la ora 22.00 cu o capacitate de 50%, de exemplu, dacă incidența e sub 1,5, iar Hotărârea CNSU e foarte clară: e interzisă desfășurarea activităților în baruri, cluburi și discoteci, în această perioadă”.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button