ARHIVA B365

LOVITURĂ pentru şoferii din Bucureşti. SE ÎNCHIDE o bandă de circulaţie la Piaţa Sudului

CIRCULAŢIE PIAŢA SUDULUI. Din cauza deciziei de închidere a unei benzi de circulaţie la Piaţa Sudului, primarul Sectorului 4 – Daniel Băluţă, pe raza căruia se află şantierul deschis de municipalitate, a decis să protesteze public. 

„Am aflat astăzi, cu stupoare, că începând de luni, 22 februarie a.c., va mai fi închisă o bandă de circulaţie în zona în care se efectuează lucrările la pasajul de la Piaţa Sudului. Aşadar, în loc să se găsească soluţii pentru degajarea traficului rutier pe parcursul desfăşurării lucrărilor, Municipalitatea refuză să dea curs solicitărilor noastre şi alege să îngreuneze şi mai mult situaţia. Din cele 3 benzi se va circula acum numai pe 2 dintre acestea, ceea ce va conduce la creşterea cu aproximativ 30% a timpului de aşteptare şi la mari blocaje în zonă. Dacă până acum dura în jur de 45 de minute traversarea intersecţiei, să ne imaginăm cât timp vor fi nevoiţi să piardă în plus bucureştenii care tranzitează zilnic această intersecţie. Mai mult decât atât, după ce că nu există un termen clar pentru finalizarea acestui obiectiv, înţeleg că în organizarea de şantier nu există stocurile de materiale necesare executării lucrărilor. Iată, aşadar, raţiuni temeinice care mă determină SĂ PROTESTEZ public, ca reprezentant al oamenilor din Sectorul 4, care mi-au solicitat în repetate rânduri sprijinul, exasperaţi de modul în care se circulă în zonă. Să protestez faţă de lipsa de implicare a Municipalităţii în rezolvarea unei situaţii mai mult decât deranjante, care induce extrem de mult disconfort cetăţenilor. Deşi nu avem în atribuţii, totuşi, ne-am preocupat şi chiar am oferit ca soluţie o rută alternativă, propunând deblocarea străzii Cărăruia, care ar putea degreva circulaţia pe Calea Văcăreşti. Până acum nu am primit niciun răspuns în acest sens, în schimb, Primăria Capitalei decide închiderea unei benzi de circulaţie, fără ca măcar să ofere rute ocolitoare. Faţă de această atitudine, alături de toţi cetăţenii afectaţi şi care îmi sunt alături în acest demers, adresez din nou un apel Primăriei Municipiului Bucureşti şi Primarului General, acela de a înţelege că pasajul de la Piaţa Sudului nu poate rămâne un şantier interminabil!”, a precizat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, într-un comunicat de presă remis la redacţie. 

CITEŞTE ŞI Stadiul lucrărilor la Pasajul de la Piața Sudului. De ce a pierdut Primăria banii europeni

CIRCULAŢIE PIAŢA SUDULUI. Lucrările de la Pasajul Sudului sunt mult întârziate având în vedere că ar trebui finalizate în patru luni. Potrivit Primăriei Capitalei, în acest moment, pasajul rutier și pasajele pietonale sunt realizate în proporție de aproximativ 27%. Asta în condițiile în care, conform primului termen, ele ar fi trebuit încheiate pe 31 decembrie 2015. Principalul vinovat către care indică Primăria Capitalei este proiectantul care a realizat un proiect tehnic, neconform cu realitatea din teren. Descoperirea a fost făcută însă după începerea lucrărilor. Din cauza întârzierilor, Primăria Capitalei a pierdut fonduri europene în valoare de 83 milioane lei. DETALII, AICI. 

CARE ESTE ACUM STADIUL LUCRĂRILOR

Noul termen de finalizare a lucrărilor a fost stabilit pentru 30 iunie 2016. Cu patru luni înainte însă, proiectul nu este terminat nici pe jumătate.

„In acest moment stadiul intregului proiect este de 42%. Lucrarile la pasajul rutier si pasajele pietonale sunt realizate în proportie de aproximativ 27%„, au explicat oficialii din Primăria Capitalei pentru B365.ro. 

CIRCULAŢIE PIAŢA SUDULUI. 

În acest moment: 

– S-au realizat peretii mulati in proportie de 90 % pe rampa de intrare dinspre Calea Vacaresti si in proportie de 65 la suta pe rampa de iesire spre Calea Vacaresti;

– S-au realizat in proportie de 50 % peretii mulati pentru rampa de iesire si intrare dinspre Strada Nitu Vasile;

– Au fost realizate lucrarile la pasajul pietonal nr 1bin procent de aproximativ 50 %;

– Structura de rezistenta la pasajul pietonal nr. 2 este realizata in proportie de 50 la suta, iar lucrarile la pasajul pietonal nr. 2, in ansamblu, sunt executate in procent de 20 %;

– Structura de rezistenta la pasajul pietonal nr. 3 este realizata in proprtie de 80 la suta, iar lucrarile la pasajul nr.3 , in ansamblu, sunt executate in procent de 60%;

– S-a realizat structura de rezistenta completa a trei tronsoane(T1, T2, T3) din rampa pasajului rutier, iesire calea Vacaresti si se lucreaza la T4.

– Se lucreaza la finalizarea lucrarilor de deviere a instalatiilor de canalizare, de alimentare cu apa potabila, de distributie energie electrica si distributie gaze naturale in zona santierului;

– S-a demontat retaua de contact a tramvaiului si troleibuzului pe anumite sectoare si partial calea de rulare;

– Sunt in curs de finalizare lucrarile pentru devierea circulatiei auto necesare inchiderii Str. Nitu Vasile dinspre Sos. Oltenitei.

CIRCULAŢIE PIAŢA SUDULUI.

 A mai ramas de executat:

– Finalizarea devierii retelelor de canalizare, de alimentare cu apa potabila, de distributie gaze naturale, de fibra optica Netcity, reintregirea retelele RATB;

– Realizarea retelei noi de semaforizare, respectiv iluminat public;

– realizarea peretilor mulati si a pilonilor de sprijin din zona intersectiei,

– continuarea demontarii si remontarea liniilor de tramvai si montarea retelei de contact,

– finalizarea dalei de acoperire a pasajului rutier si a pasajelor pietonale

– realizarea sistemelor de canalizare pluviala si de realizare a radierului si sistemului rutier al pasajului,

– refacerea sistemului carosabil si refacerea amenajarilor urbanistice

– finisajele si lucrarile de arhitectura ale pasajului.

CIRCULAŢIE PIAŢA SUDULUI. Pasajul subteran de la Piaţa Sudului se realizează pe direcţia Calea Văcăreşti – Str. Niţu Vasile şi va avea o lungime de 356 de metri, din care rampa spre Văcăreşti, 111 metri, iar rampa spre Niţu Vasile 85 de metri. Lungimea în subteran va fi de 85 de metri, iar înălţimea de 5 metri.

CIRCULAŢIE PIAŢA SUDULUI. Pe direcţia strada Niţu Vasile – Calea Văcăreşti, de o parte şi de alta a pasajului rutier, vor fi realizate şi pasaje pietonale. În plus, va fi construit şi un pasaj subteran pietonal care va face legătura între staţia de metrou Piaţa Sudului şi peroanele staţiei de tramvai de pe Șos. Olteniţei. Un alt pasaj pietonal subteran va fi construit la capătul dinspre str. Niţu Vasile a pasajului rutier (intersecţie str. Niţu Vasile cu str. Secuilor).

CIRCULAŢIE PIAŢA SUDULUI. Contractul de execuție a lucrărilor a fost câștigat de Asocierea Astaldi – Euroconstruct Trading 98 SRL și are o valoare de 109 milioane lei.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button