ESENTIAL

Lovitură pentru iubitorii de animale: Adopţiile de la adapostul ASPA din Mihăileşti, suspendate

Update: Managerul ASPA, Răzvan Băncescu, a făcut o cerere la Parchet pentru a fi restituite actele Autorității, astfel încât să poată fi reluată activitatea la adăpostul din Mihăilești. Băncescu a declarat că respectivul control efectuat joi a fost făcut în baza Legii privind Protecția Animalelor, nu în ancheta morții lui Ionuț Anghel. La control ar fi participat și reprezentanți ai ONG-ului Cuțu-cuțu.

Autoritatea pentru Supavegherea si Protectia Animalelor va face demersurile necesare pentru a debloca procedura de adoptie cat mai repede cu putinta, informeaza institutia intr-un comunicat remis B365.ro. 

Activitatile au fost blocate prin ridicarea fiselor medicale ale cainilor existenti in baza ASPA Mihailesti, in baza Ordonantei de delegare nr. 547/P/2013.

ASPA precizeaza ca programul de adoptii se desfoara normal, intre orele 9,00-15,00, in adapostul ASPA Th. Pallady.

În urmă cu doar o săptămână, zeci de persoane așteptau în fața adăpsotului de câini al Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor pentru a adopta câini. Atunci ASPA a prelungit programul de lucru cu publicul.

CITEŞTE ŞI ASPA dă 219 lei pentru prinderea unui singur câine. O firmă de stomatologie, contractată ca hingher. 

Autoritatea pentru Supavegherea si Protectia Animalelor a fost implicată într-un scandal de proporţii, după ce un copil de patru ani a fost omorât de câini, la începutul lunii septembrie, în apropierea Parcului Tei din Capitală. Scandalos, însă. Câinele care l-ar fi omorât pe băieţelul Ionuţ aparţine Fundaţiei Caleidoscop din anul 2008.

Şefa Asociaţiei Caleidoscop, Carmen Secăreanu, a fost pusă sub învinuire după ce băieţelul de patru ani, Ionuţ Anghel, a fost ucis de maidanezi în apropierea Lacului Tei din Capitală.

Tot în urmă cu doar o săptămână, un alt scandal a avut loc şi la poarta adăpostului de câini din Titan: ASPA a interzis accesul Vier Pfoten în clinic din Bd. Theodor Pallady. Atunci, ASPA a suspendat protocolul pentru sterilizarea câinilor fără deţinător încheiat cu acest ONG. La poarta adăpostului a ajuns şi un echipaj de poliţie pentru a aplana scandalul.

Deşi ASPA nu are bani pentru a construi mai multe adăposturi pentru maidanezi, iar locurile din adăposturile existente se epuizează rapid, instituţia pănuieşte să îşi îmbunătăţească site-ul de prezentare și să dea pentru acest lucru suma de 25.000 de euro. Detalii, aici. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button