Lovitură pentru Firea. Cine îi face concurență la Primăria Capitalei

de:
02 aug. 2019
0 Afișari
Lovitură pentru Firea. Cine îi face concurență la Primăria Capitalei

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost desemnat joi candidatul PLUS la Primăria Municipiului Bucureşti. Vlad Voiculescu a obţinut 96,30% din voturile exprimate în filialele PLUS Bucureşti, precizează un comunicat al Partidului Libertate, Unitate şi Solidaritate.

Voiculescu a anunţat că va candida pentru Primăria Capitalei după ce va obţine susţinerea celor două partide din Alianţa 2020 USR PLUS.

Fostul ministru se declară pentru „oameni noi în politică şi administraţie”. „Mandatul de ministru al Sănătăţii mi-a arătat că se poate şi în sectorul public. Repede. Bine. Fără compromisuri. Cred în comunitate şi în empatie, iar cei peste 10 ani de proiecte de comunitate mi-au arătat cu vârf şi îndesat că se poate. Se poate, atunci când oameni pasionaţi, cinstiţi şi responsabili decid să nu mai stea deoparte. Se poate, atunci când oamenii au încredere unii în alţii şi un scop mai mare decât ei înşişi”, a adăugat Voiculescu

„Proiectul meu este Bucureşti. Cred că în 10 ani putem face din Bucureşti capitala cu cea mai bună calitate a vieţii din estul Europei. Un oraş în care să vrei să îţi construieşti destinul, oraşul în care românii îşi pot atinge potenţialul. Pentru ei, pentru familiile lor şi pentru România. Vreau să pun umărul la toate astea. Când am plecat de la Ministerul Sănătăţii am spus că nu mă voi întoarce vreodată în vreo funcţie publică fără un plan şi fără o armată”, subliniază el, citat în comunicat.

Calcule pre-electorale
În momentul de față, Vlad Voiculescu de află printre preferințele bucureștenilor pentru Primăria Generală, dar este devansat clar de un alt posibil candidat din partea Alianței USR – PLUS.

Astfel, Voiculescu se află pe locul patru, în preferințele alegătorilor, fiind devansat de Gabriela Firea, Nicușor Dan și Rareș Bogdan. Gabriela Firea ar câștiga alegerile pentru Primăria Generală cu 29% din voturi, fiind urmată de Nicușor Dan cu 28% dintre opțiuni.

Pe locul 3 s-ar clasa europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, cu 22%, iar Vlad Voiculescu ar obține 12%.

Trebuie precizat însă că Nicușor Dan și Vlad Voicluescu practic își canibalizează voturile, alergând pe două culoare foarte apropiate, cu un public-țintă asemănător. Dacă doar unul dintre ei va candida, situația se va schimba radical, indiferent care va fi acela.

Potrivit sondajului, dacă bucureștenii ar avea de ales dintre primii trei clasați, Nicușor Dan ar obține 41%, Gabriela Firea – 31%, iar Rareș Bogdan – 28%.

Dar, întrebați cine ar trebui să fie candidatul unic al Alianței 2020 USR PLUS la Primăria Capitalei, participanții la sondaj l-au indicat ca primă opțiune, în proporție de 30%, pe Nicușor Dan. Vlad Voiculescu este al doilea, cu 11% din opțiuni.

Trebuie precizat că datele apar într-un sondaj realizat de Psiho Global Consult la comanda lui Nicușor Dan, în perioada 23 – 29 iulie 2019 prin metoda CATI (interviuri telefonice), cu o marjă de eroare de 3,4%.

Cookies