Lovitură pentru Antena 3: 100.000 de lei amendă pentru cazul Alexandrescu

de:
20 iun. 2013
0 Afișari
Lovitură pentru Antena 3: 100.000 de lei amendă pentru cazul Alexandrescu

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a reluat, în şedinţa de joi, discuţiile privind modul în care a fost prezentat, în perioada 30 mai – 9 iunie, în programele de ştiri şi dezbateri de la Antena 3, România TV, B1 TV, Realitatea TV, Digi 24 şi Naşul TV cazul arestării directorului Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, cercetat în dosarul în care este acuzat că l-a şantajat pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei, informează.

Cele patru posturi de televiziune au fost sancţionate pentru lipsa separării opiniilor de fapte, pentru lipsa de reacţie a moderatorului la acuzaţii nefondate, pentru lipsa de imparţialitate, lipsa de pluralism a opiniilor şi lipsa unor informaţii corecte, informează Pagina de Media.

Consiliul a reluat discuţiile în acest caz după ce amânase luarea unei decizii în şedinţele din 6 iunie şi 13 iunie.
La propunerea lui Christian Mititelu, membru al CNA, Antena 3 a fost amendată cu 100.000 de lei, România TV – cu 90.000 de lei, B1 TV – cu 30.000 de lei şi Naşul TV – cu 30.000 de lei. Realitatea TV a primit o somaţie publică, în timp ce Digi 24 a fost singura televiziune monitorizată de CNA în acest caz care nu a fost deloc sancţionată, membrii Consiliului consideând că acest post nu a încălcat legislaţia audiovizualului.

Sancţiunea a fost adoptată cu şapte voturi „pentru” (Christian Mititelu, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea), în timp ce Florin Gabrea, Narcisa Iorga şi Laura Georgescu au votat „împotrivă”.

Aceştia din urmă au votat pentru aplicarea unei alte propuneri, mai dure, de sancţionare făcută de Florin Gabrea. Acesta a propus amendarea televiziunii Antena 3 cu 200.000 de lei şi a posturilor România TV şi Naşul TV – cu câte 10.000 de lei şi somarea publică a B1 TV, Realitatea TV şi Digi 24.

Cookies