ARHIVA B365

Lovitură dură primită de Antena 3 de la CNA

CNA a decis, în şedinţa de marţi, că Antena 3 trebuie să acorde dreptul la replică Administraţiei Prezidenţiale, după ce în emisiunile „Sinteza zilei” din 12 şi 13 februarie şi „Esenţial” din 13 februarie s-a spus că Traian Băsescu a fost colaborator al Securităţii, fără a fi prezentat şi punctul său de vedere, scrie Realitatea.net.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a primit patru reclamaţii de la Administraţia Prezidenţială cu privire la mai multe emisiuni difuzate de Antena 3 în lunile ianuarie şi februarie, în care se spune, în general, că în respectivele programe au fost făcute „acuzaţii defăimătoare şi neadevărate” la adresa preşedintelui Traian Băsescu.

Într-una din reclamaţii se face referire la ediţia din 12 februarie a emisiunii „Sinteza zilei”. „Emisiunea este o sesiune de incriminare a preşedintelui României, dl. Traian Băsescu, care nu respectă în niciun fel regulile unei dezbateri”, se precizează în reclamaţia Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit CNA, emisiunea „Sinteza zilei” din 12 februarie i-a avut ca invitaţi pe Bogdan Teodorescu, Radu Tudor şi Mugur Ciuvică. Titlurile emisiunii au fost „Băsescu vrea război civil” şi „10 întrebări pentru Traian Băsescu”.

În această emisiune, moderatorul Mihai Gâdea i-a adresat lui Traian Băsescu întrebarea: „Când aţi condamnat comunismul v-aţi referit şi la perioada când eraţi informator al Direcţiei a IV-a a Departamentului Securităţii Statului, conform documentelor MApN? Sau la perioada când eraţi subsecretar de stat numit direct de Elena Ceauşescu?”.
Ulterior, pe ecran a fost difuzat un document, din care, potrivit lui Mihai Gâdea, reiese că Traian Băsescu a fost „colaborator al organelor de contrainformaţii militare pe timpul cât era elev al Institutului de Marină, având dosarul numărul 3990/09.11.1973”.

În aceeaşi emisiune, Mugur Ciuvică a spus că Traian Băsescu a fost „turnător”. „Deci el are verdict de la CNSAS că a fost turnător, dar că nu a făcut poliţie politică pentru că nu mai are dosarul”.

De asemenea, în ediţiile din 13 februarie ale emisiunilor „Esenţial” şi „Sinteza zilei” s-au făcut referiri la preşedintele Traian Băsescu şi la faptul că acesta ar fi colaborat cu Securitatea, înainte de 1989.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button