Love me Tinder. Ce putem înțelege din recentul necaz amoros de la noi din București

05 iul. 2024
8059 afișări
Love me Tinder. Ce putem înțelege din recentul necaz amoros de la noi din București
Love me Tinder. Ce putem înțelege din recentul necaz amoros de la noi din București | Foto: Adrian Teleșpan

Ciao, tu! De dragul amuzamentului și al engagement-ului aș vrea să te întreb de la început ce replică ți-ar capta atenția din partea cuiva cu care te-ai potrivit pe Tinder. Eu, de exemplu, folosesc una clasică: Salut, ai două minute să vorbim despre Domnul Nostru Isus Cristos? Omul, dacă are umor, are și două minute, dacă nu, eu nu mă duc. Îți las întrebarea la nivel de subconștient și revin asupra ei la finalul acestui articol.

Speța de la care pleacă articolul acesta e în felul următor: O doamnă și un domn s-au iubit, au făcut un copil, apoi nu s-au mai iubit și s-au separat. Apoi doamna l-a acuzat pe domn de flendurare pe la alte doamne, lucru pe care dumneaei l-a aflat în urma unei investigații involuntare făcute întâmplător pe telefonul domnului. Investigația a scos la iveală că domnul ar avea un cont de Tinder secret, ceea ce sugerează că ar fi căutat dragostea în alte părți decât acolo unde nu îi era oferită sau de unde nu știa o primească, ambele situații fiind posibile. 

Destinul speciei umane a făcut ca pe Facebook să existe un grup privat de doamne care se strânseseră acolo ca să-și nerecomande una alteia bărbații care le trecuseră prin viață. Să se avertizeze. Acest demers își bazează fundamentul pe faptul că, se știe, dacă mie nu-mi place ceva sigur nu-ți va plăcea nici ție. Doamna, membră a grupului privat, a scris în spațiul respectiv despre ce a pățit, dând și câteva detalii vagi despre domnul care a rănit-o, gen numele clar al acestuia, persoană publică, și datele prin care contul acestuia, bănuiesc că fără poze, putea fi identificat. În postarea de pe grupul privat, doamna le recomanda altor doamne să nu pună botul la așa ceva, întrucât vor rămâne cu un gust amar. Ulterior, domnul nu a vrut să comenteze gestul doamnei, iar doamna a declarat că încă îl iubește, dar doar sufletește și că nu îi vrea răul. Concluzia e logică, dumneaei nu le dorește și altor doamne să ajungă să ajungă în postura de a-l iubi sufletește, mai ales că pe Tinder asta se caută, iubirea sufletească.

Cine a influențat această situație? Sigur nu Domnul Nostru Isus Cristos, ci evoluția speciei umane, pe de o parte, dar și o serie de șlagăre de la Shakira, Miley Cyrus, Cher sau Adele. Exemplul cel mai la îndemână este cel al Shakirei care cântă franc: Tata la copiii mei e un jeg și la fel e și femeia care mi-a mâncat gemul. Așa s-a prins Shakira că fusese înșelată, a găsit gemul mâncat. Și așa cum o făcea și Carrie Bradshaw, nu pot să nu mă întreb: Oare ce rezultă din uniunea sfântă a unei cântărețe de talie și șolduri mondiale cu jegul? Întrebarea este retorică și plina de judecată așa că mai bine ne ducem să ne cumpărăm singuri flori.

“Numai iubirea, doar iubirea îți da speranță să trăiești. Numai iubind și din iubire poți altora să dăruiești. Numai iubirea este viața, te cheamă într-un surd ecou. Ajută-mă… te rog!!!! Să-mi dai puterea de a mai iubi din nou…” este ceea ce Pepe cânta în 2004, deci se știa de atunci valoarea iubirii. 

Omul tânjește după dragoste și noi toți căutăm dragostea pe unde putem, întrucât, și nimeni nu poate contrazice asta, s-a remarcat o tendință din familiei de a semăna traumă în rândul membrilor ei și nu neapărat iubire.

Partea bună este că nimic nu putea determina ființa umană să caute absolutul fără suferință și traumă. Când nu găsești iubire în sânul familie,i te duci și o cauți pe Tinder sau te miri pe unde. Deocamdată, cel puțin teoretic, se consideră că nimic nu întregește ca iubirea. Deocamdată, cel puțin teoretic, se consideră că iubirea e în noi.

Treaba ușor paradoxală e că, pentru a la iubirea din noi trebuie, să explorăm întregul, iar pentru asta e nevoie să evadăm un pic din nucleu, familia fiind nucleul societății și nu spun asta pentru a-i scuza pe cei care calcă teoretic pe lângă familie, ci pentru a face o analiză cât de cât obiectivă asupra acestei minuni care este omul.

M-am gândit un pic ce aș vrea să transmit cu acest articol și, ca de fiecare dată, am găsit răspunsul întrebându-mă ce ar spune Domnul Nostru Isus Cristos despre această situație. Dumnealui, din câte știm, și-a ars-o destul de single, cea mai lunga relație, după cea cu Dumnezeu, fiind cea de 40 de zile cu Diavolul în deșert, de unde trag concluzia că omului i-ar fi recomandat să facă întâi tot ce poate pentru a avea o relație sănătoasă cu el însuși și abia mai apoi să-și caute un partener la fel de întreg ca el însuși. 

Conform unor informații care îmi parvin pe fir logic și ținând cont și de atitudinea lăudabilă pe care Domnia Sa a avut-o cu ocazia acelui incident cu pietre, cred că Domnul Nostru Isus Cristos ar fi recomandat a nu se judeca nici o femeie care, aflată în suferință, își beștelește fostul în public, mai ales că se află sub imperiul confuziei că asta faci cu un om căruia îi vrei binele și, la fel, nu ar recomandată nici judecata asupra unui bărbat care, teoretic, caută iubirea în altă parte decât unde se credea că o caută sau unde societatea consideră că ar fi trebuit să o caute. 

Și încă ceva. Nu aș spune că zodiile sunt 100% definitorii pentru omenire, dar povestea asta pleacă de la o neînțelegere iscată între o fecioară și partenera lui. Cu atât situația are mai mult datele necesare pentru a fi înțeleasă cu cât se știe că fecioarele sunt foarte greu de mulțumit.  

Mă opresc un pic asupra grupului privat de pe Facebook unde doamnele se avertizează una pe alta în ceea ce-i privește pe domni. Inițiativa dumnealor de a-și sări una în ajutorul celeilalte poate fi înțeleasă cu atât mai mult cu cât se știe că femeile exclusiv se sprijină necondiționat una pe alta, nu se vorbesc niciodată de rău una pe alta și ajung grație acestui demers online, cu sau fără voia lor, la ceea ce, inclusiv la alegeri, se numește răul cel mai mic. În cazul de față, răul cel mai mic fiind să rămână singure, ca Isus.

Scopul fiind nobil, se justifică astfel ceea ce o minte plină de judecată ar putea considera a fi spălarea rufelor în afara familiei, deci tot o formă de escapism din sânul nucleului societății, iar asta e o chestie sănătoasă dacă la baza ei stă a nu ne mai fi rușine să povestim în public ce pățim în intimitate. Dacă nu avem altă soluție.

Cam asta ar fi pentru astăzi. Ne doresc nouă tuturor să ne matchuim pe Tinder cu noi înșine și, după lupte seculare, să învățăm să vorbim sincer cu noi înșine și, de ce nu, să ne și placă de noi înșine. Nu uita de întrebare: Ce replică ți-ar capta atenția din partea din partea cuiva cu care te-ai împerecheat pe Tinder? Doamne ajută și Doamne ferește, Tinderul ne potrivește. Adișorul Tinderificatorul.

Tot Teleșpan, mai jos:

Cookies